Σύρος: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

  • Σήμερα - 8:17

Με επιτυχία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Ερμούπολη.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Λιάπης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έπειτα από μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής, αναφέρθηκε σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο λαός μας όπως της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και τα σχέδια των μονοπωλίων της ενέργειας και Κυβέρνησης να γεμίσουν το Αιγαίο με θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, μεταξύ άλλων και στη θαλάσσια περιοχή της Γυάρου, καθώς και τα νησιά με φωτοβολταϊκά, στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης».

Αναφέρθηκε, επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στο διαλυμένο ΕΣΥ, στη Παιδείας και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση βάζοντας περισσότερα εμπόδια στη γνώση και στις σπουδές των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανύπαρκτες ουσιαστικά αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σύρο που στερούν από δεκάδες νέους την πρόσβαση στον Αθλητισμό.

Η βραδιά συνεχίστηκε μουσικά στην αρχή με hip- hop κομμάτια της ταλαντούχας ράπερ manifexx και στη συνέχεια με συναυλία από τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Γαλιάτσου Χριστιάνα, Ξεπατεράκη Μαθιό, Γυμνόπουλο Ιορδάνη και Γεωργουσόπουλο Γιώργο.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς στον χώρο λειτούργησαν στέκι του «Κόκκινου Αερόστατου» με ξεχωριστές δραστηριότητες, παιχνίδι και ζωγραφική για τα παιδιά, workshop Shotokan KARATE και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».