Ανοιχτή επιστολή της κοινοτικής συμβούλου Χρούσσων, Ανθούλας Ξενάκη προς τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

Σύρος: Καταγγέλλει σειρά επιθέσεων λεκτικού και συκοφαντικού χαρακτήρα

  • Σήμερα - 17:04

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξη Αθανασίου, απέστειλε η κοινοτική σύμβουλος Χρούσσων, Ανθούλα Ξενάκη, στην οποία καταγγέλλει σειρά επιθέσεων λεκτικού και συκοφαντικού χαρακτήρα από τον πρόεδρο της Κοινότητας,

Στην επιστολή της η κα. Ξενάκη περιγράφει διένεξη που είχε με τον κ. Βαρθαλίτη, ζητώντας από τον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής να πάρει θέση για το ζήτημα και να επαναφέρει, όπως λέει, στην τάξη τονπρόεδρο της Κοινότητας Χρούσσων.

Αναλυτικά η επιστολή της Ανθούλας Ξενάκη:

Κύριε Δήμαρχε,

Κατά την προγραμματισμένη  μας συνεδρίαση   του κοινοτικού Συμβουλίου Χρούτην Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 μ.μ. βρέθηκα προ εκπλήξεως σε μια σειρά επιθέσεων λεκτικού και συκοφαντικού χαρακτήρα ,τόσο στο πρόσωπό μου, όσο και κατά των θεσμών. Η απρεπείς αυτή συμπεριφορά ομολογώ ότι συμβαίνει  σε πολλά από τα κοινοτικά μας συμβούλια  ,όμως αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα ώστε να μην μπορώ  να την αποσιωπήσω.

Οι θέσεις μου γύρω από τα θέματα που συζητούνται στο συμβούλιο μας έχουν πάντα ως γνώμονα το καλό του χωριού μας  και όχι  μια στείρα αντιπολιτευτική στάση, έτσι πάντα τις αιτιολογώ με επιχειρήματα και πάντα πορεύομαι με τον νόμο. Το ίδιο έπραξα και σ ένα από τα θέματα της Παρασκευής που αφορούσε ονοματοδοσία οδών, θεωρώντας ότι η πράξη αυτή  καθώς και η μετονομασία σύμφωνα με τον νόμο (Αριθμός Εγκυκλίου: 6 ΑΠ: 8257/ 3-2-2020),αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα και συμβάντα  ώστε να μένουν στην μνήμη των ανθρώπων ως απονομή τιμής σε άτομα για την προσφορά τους στον τόπο και όχι του ότι να ναι. Η αιτιολογημένη διαφοροποίηση στην εισήγηση του Προέδρου κύριου Βαρθαλίτη είχε ως συνέχεια να δεχθώ  μια επίθεση άνευ προηγουμένου που έφερε ως παράδειγμα την ονοματοδοσία στο όνομα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ,αποκαλώντας τον νεκρό «κολοπαίδι , «αλήτη» και «τραμπούκο» τον οποίο έκαναν ήρωα δίνοντας οδό στο όνομα του στον Πειραιά.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί  είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτοι και δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική χώρα από οποιαδήποτε θεσμικό πρόσωπο εκστομίζονται. Μετά λύπης μου ο κύριος Βαρθαλίτης Πρόεδρος της Κοινότητας  μας στα Χρούσσα επανειλημμένα εκφράζεται με ακραίες θέσεις και τοποθετήσεις  οραματιζόμενός  από τα λεγόμενά του απολυταρχικά καθεστώτα του αποφασίζομε και διατάσσουμε.

Κατά τη συνεδρίαση στο Συμβούλιο συνέχισε να επιδίδεται σε σεξιστικές ,υποτιμητικές και συκοφαντικές φράσεις και σχόλια τόσο στο πρόσωπό μου όσο και κατά διευθυντή νομικού προσώπου του Δήμου μας  ,καταξιωμένου μέσα από το έργο του επί σειρά ετών. Επίσης δεν μπορώ να παραλείψω την στάση του απέναντι στο ΚΑΠΗ Χρούσσων  η οποία είναι  εμμονική από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του με μοναδικό μέλημα το κλείσιμο της δομής μόνο και μόνο γιατί ιδρύθηκε, επισκευάστηκε και επανδρώθηκε στην θητεία μου ως Προέδρος του χωριού και τη Δημοτική αρχή Λειβαδάρα.Ανοιχτά αυτή τη φορά μέσα στο παραλήρημα λόγου του εκφράστηκε ακραία και σας το μεταφέρω επί λέξη  «να το κλείσω να πάει στο ΔΙΑΒΟΛΟ».

Εδώ τα συμπεράσματα δικά σας, αγαπητέ Δήμαρχε αντί να ενισχύουμε τις δομές με δραστηριότητες που αφορούν τους συνταξιούχους μας της τρίτης ηλικίας, η οποία έχει πληγεί από κάθε άλλη τάξη τόσο με τις περικοπές στις συντάξεις τους όσο και με την ελλιπή πρόσβαση στη δωρεάν υγεία του ΕΣΥ γκρεμίζουμε ,σαμποτάρουμε και εν τέλει καταστρέφουμε κάθε ωραίο και αποδεκτό .

Μετά τα τόσα όσα συμβαίνουν λυπάμαι ειλικρινά για την κατάντια στην οποία διεξάγονται τα κοινοτικά συμβούλια στο χωριό μας μέσα σ ένα πνεύμα απολυταρχίας χωρίς επιχειρήματα  με το σκεπτικό του «γιατί έτσι». Αυτό το μόνο που κάνει είναι να αλλοιώνει την εικόνα της παράταξης του ως πρόεδρος και να επιτυγχάνει στο τέλος το κακό του χωριού μας.

Λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω κύριε Δήμαρχε, σας καλώ να τον επαναφέρετε στην τάξη, επιδεικνύοντας τα καθήκοντα του και την ευπρεπή συμπεριφορά του μέσα στο συμβούλιο και το σημαντικότερο την υπενθύμιση ότι η χώρα έχει δημοκρατικό πολίτευμα και το χωριό μας αξίζει έργα και δημοκρατία.

Με εκτίμηση

Ανθούλα Ξενάκη

Τοπική Σύμβουλος Χρούσσων

Μέλος επιτροπής ΚΑΠΗ

Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας 2019-2023

Δημοτικής αρχής Λειβαδάρα