Η απάντηση του Αλέξη Αθανασίου προς τον Άρη Ρώτα, σχετικά με την κριτική που του άσκησε για την 3η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος

“Οι διάττοντες αστέρες, όπως ξαφνικά εμφανίζονται στα τοπικά πολιτικά πράγματα, το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται”

  • Σήμερα - 14:25

Το… γάντι στην σκληρή κριτική που του άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Άρης Ρώτας, σήκωσε ο δήμαρχος Αλέξης Αθανασίου, απαντώντας του στο ίδιο έντονο ύφος, με αφορμή την 3η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Αρχικά, ο κ. Αθανασίου υπενθυμίζει στον κ. Ρώτα ότι “την 8η Οκτωβρίου 2024 πέρασε ένας χρόνος από τότε που εκείνος και η παράταξή του έχασαν εμφατικά τις εκλογές. Αυτό μάλλον δεν του έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό, καθώς ένας από τους λόγους που τον οδήγησε σε ήττα στις εκλογές ήταν αυτού του είδους τα δελτία τύπου ανωριμότητας, με τα οποία προσπαθεί εναγωνίως να δημιουργήσει σύγχυση στους δημότες”

Αναφορικά, τώρα, με τα έργα οδοποιίας στο νησί, ο Αλέξης Αθανασίου αναρωτιέται “αν ζει στο νησί μας κι αν έχει εικόνα της κακής κατάστασης της δημοτικής οδοποιίας γενικότερα”, ενώ στη συνέχεια προχωρά σε μία αναλυτική καταγραφή των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής τόσο για την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και για τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί για τις σχολικές μονάδες του νησιού, δύο θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του κ. Ρώτα.

Η απάντηση του Αλέξη Αθανασίου:

Αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Άρη Ρώτα, θα θέλαμε κατ’ αρχάς να του υπενθυμίσουμε, αν και δεν είχαμε τέτοια πρόθεση, ότι την 8η Οκτωβρίου 2024 πέρασε ένας χρόνος από τότε που εκείνος και η παράταξή του έχασαν εμφατικά τις εκλογές. Αυτό μάλλον δεν του έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό, καθώς ένας από τους λόγους που τον οδήγησε σε ήττα στις εκλογές ήταν αυτού του είδους τα δελτία τύπου ανωριμότητας, με τα οποία προσπαθεί εναγωνίως να δημιουργήσει σύγχυση στους δημότες, συγκρίνοντας λόγου χάρη τα έργα οδοποιίας που είναι υποχρεωμένος ο Δήμος να εκτελέσει, με τα έργα που έχει ήδη δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή για τις Α' και Β' αίθουσες του Αθλητικού Κέντρου.

Αναρωτιόμαστε, συχνά- πυκνά, αν ζει στο νησί μας κι αν έχει εικόνα της κακής κατάστασης της δημοτικής οδοποιίας γενικότερα…

Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να του επαναλάβουμε τα λόγια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πρόσφατο ότι Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος εξήγησε αναλυτικά ότι για την Α' αίθουσα του μπάσκετ παραλάβαμε σε χρόνο-ρεκόρ τη στατική μελέτη και η Τεχνική Υπηρεσία αυτό το διάστημα εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες μελέτες (Η/Μ, αρχιτεκτονική, κλπ.) και στη συνέχεια τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να χρηματοδοτηθεί ο τελικός προϋπολογισμός του έργου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ομοίως, ο κ. Βακόνδιος εξήγησε ότι για τη Β' αίθουσα βόλεϊ επικαιροποιήθηκε η μελέτη του 2017 κι έχει ήδη υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για χρηματοδότηση.

Συνεπώς, αν το κατανοεί ή τέλος πάντων αν κατανοεί όποιος/όποια του γράφει αυτά τα παιδαριώδη δελτία τύπου, ποτέ δεν ειπώθηκε από τη Δημοτική Αρχή ότι δε βρέθηκαν χρηματοδοτικά εργαλεία για τις αίθουσες μπάσκετ και βόλεϊ. Αυτό που δεν έχουμε στα χέρια μας είναι μελέτες ολοκληρωμένες κι αυτές τρέχουμε να αποκτήσουμε για να ανακατασκευαστούν επιτέλους οι δύο αίθουσες και να γίνουν σύγχρονα κλειστά γήπεδα.

Από την άλλη μεριά, πιθανόν δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο μεγάλος μας ποιητής/πεζογράφος/στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, δεν γνωρίζει τι του οφείλει η γενέθλια πόλη κι επίσης δεν γνωρίζει ότι υπάρχει μια διαδικασία συγκεκριμένη που τρέχει από το 2019 για να γίνει το Πάνθεον εκθεσιακός χώρος στη μνήμη του. Έχει προηγηθεί πολλή δουλειά του Τμήματος Πολιτισμού και των Τεχνικών Υπηρεσιών, έχουν πληρωθεί μελέτες κι έχει χυθεί πολλή μελάνη για το αν θα έπρεπε ή όχι να δοθεί το Πάνθεον για τον σκοπό αυτό. Στο κομμάτι αυτό, η απάντηση είναι ότι έχουμε αργήσει πολύ να τιμήσουμε τον Μάνο Ελευθερίου!

Ας μην ξεχνάει, επίσης, ο κ. Ρώτας ότι η παράταξή του αποτελείται από τέσσερις (4) Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν θέση ευθύνης στη Δημοτική Αρχή του κ. Λειβαδάρα, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, και οι οποίοι δεν ενθυμούμαστε να διαφώνησαν ανοιχτά με την επιλογή του Πάνθεον!

Εκείνος, βέβαια, δηλώνει ότι αυτό δεν τον απασχολεί διόλου, ότι δεν τον ενδιαφέρει η συνέχεια στη διοίκηση, ότι δεν τον αφορά αν έχει ξοδέψει χρήματα ο Δήμος. Για όλα αυτά, λοιπόν, δεν εξελέγη Δήμαρχος…

Όσον αφορά στα σχολεία, έχουν ήδη δημοπρατηθεί τρία (3) έργα, προϋπολογισμού 420.000 ευρώ και 200.00 ευρώ αντίστοιχα, για τους Παιδικούς Σταθμούς. Αν νομίζει o κ. Ρώτας ότι θα είχε καταφέρει εντός δέκα (10) μηνών να δημοπρατήσει περισσότερα, ας μας αναλύσει τον τρόπο!

Ολοκληρώνοντας, αναφορικά με το πόσο ευαίσθητος είναι ο καθένας με τα ζητήματα του τόπου, δεν θα το κρίνουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δείξει η ιστορία. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι οι διάττοντες αστέρες, όπως ξαφνικά και από το τίποτα εμφανίζονται στα τοπικά πολιτικά πράγματα, το ίδιο ξαφνικά εξαφανίζονται.

Αυτό θα έπρεπε να τον προβληματίσει…