8η ομαδική έκθεση φωτογραφίας από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου

“Φως και σκιά”

Έως και τις 10 Αυγούστου καθημερινά (19.00 – 23.00) στο κτίριο Κορνηλάκη

Τους λάτρεις του φακού υποδέχεται η Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου στο χώρο του παλαιού εργοστασίου Κορνηλάκη, Γυάλινο Κτίριο (απέναντι από το ΑΚΔΕ) στο πλαίσιο της 8ης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιεί φέτος το καλοκαίρι.

Με 58 αξιόλογες φωτογραφίες που συστήνουν το ρόλο του φωτός και της σκιάς στους επισκέπτες, τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά τη μαγεία του φωτογραφικού φακού και το ταλέντο τους που απαθανατίζει το “παιχνίδι” με τον ήλιο, τα αντικείμενα και τα πρόσωπα.

Σημειώνεται πως, η έκθεση θα έχει ανοιχτές τις πύλες της έως και τις 10 Αυγούστου καθημερινά από τις 19.00 έως και τις 23.00.

Δημιουργία και έκφραση

Η αντιπρόεδρος της Λέσχης, Άννα Πιτσικάλη μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” για την παρούσα έκθεση φωτογραφίας, σημείωσε, “Προσπαθούμε κυρίως στις καλοκαιρινές εκθέσεις μας να αναζητούμε θέματα που να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες όλων ανεξαρτήτως αν κάποιος παρουσιάσει έγχρωμη ή ασπρόμαυρη τη φωτογραφία. Το θέμα μας “φως – σκιά” είναι η ίδια η φωτογραφία. Ο κάθε φωτογράφος επέλεξε ελεύθερα τί θα παρουσιάσει και γι αυτό διακρίνει κάποιος αυτή την ποικιλομορφία στο θέμα, στην επεξεργασία και στο αν θα είναι έγχρωμη ή όχι”.

Η κ. Πιτσικάλη μιλώντας για το κατά πόσον είναι εύκολο να διατηρηθεί η πλούσια δραστηριότητα που καταγράφει η Λέσχη Φωτογραφίας στο νησί, υπογράμμισε, “Είναι δύσκολο γιατί ό,τι και να κάνουμε, δυστυχώς έχει ένα κόστος όπως αντιλαμβάνεστε. Δεν αρκεί μόνο το κέφι, η αγάπη και ο χρόνος μας. Υπάρχει κόστος”. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ακόμη και η πραγματοποίηση της εν λόγω έκθεσης στηρίχθηκε σε προσωπικά έξοδα των μελών. Τόνισε δε ότι “η ετήσια επιχορήγηση από το δήμο και οι συνδρομές είναι τα μοναδικά έσοδα της Λέσχης”.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις της, υπογράμμισε ωστόσο πως, όσα εμπόδια κι αν παρουσιάζονται, “η φωτογραφία για τον κάθε φωτογράφο μπορεί να είναι έκφραση, δημιουργία, ψυχοθεραπεία και βέβαια επικοινωνία με το κοινό”.