Σύσταση χορωδίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "ο Ποσειδών"

Κόντρα στις "παραφωνίες"

Τη σύσταση μικτής τετράφωνης χορωδίας, η οποία θα απαρτίζεται από άτομα ηλικίας από 15 έως 60 ετών έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποσειδωνίας “Ο Ποσειδών”, με στόχο τον εμπλουτισμό των δράσεών του για την ευρύτερη αναβάθμιση της περιοχής.

Οι χορωδίες θα αποτελούνται από τενόρους, μπάσους, κοντράλτο και σοπράνο και θα συμμετέχουν ενεργά στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου. Σκοπός τους είναι να προσελκύσουν άτομα από ολόκληρο το νησί που αγαπούν και ενδιαφέρονται για το χορωδιακό τραγούδι.

Η διδασκαλία με υπεύθυνη την Ελπίδα Ρηγούτσου, μέλος του Συλλόγου θα είναι εβδομαδιαία και δεν θα ξεπερνάει την μιάμιση ώρα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται δωρεάν σε χώρο που θα καθοριστεί από τον Σύλλογο στην Ποσειδωνία.

Απόπειρα υποβάθμισης της περιοχής από επισκέπτες

Όπως τονίζει στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάρκος Ρούσσος “θεωρούσαμε φρόνιμο να αναπτυχθεί μία καινούρια δράση, καθώς η περιοχή μας συνεχώς υποβαθμίζεται από πολλές πλευρές και το διοικητικό συμβούλιο προσπαθεί να βρει τρόπους για να το καταπολεμήσει”. Χαρακτηριστικά αναφέρει πως ένας λόγος είναι η απουσία περισσότερων επιχειρήσεων ώστε το χωριό να μη είναι “νεκρό” την περίοδο του χειμώνα.

Παράλληλα, καθιστά γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει δέκτης πλήθους παραπόνων, αλλά και ύβρεων από μη μόνιμους κατοίκους της Ποσειδωνίας οι οποίοι εμφανίζονται αρνητικοί στη διοργάνωση κάθε πολιτιστικής ή αθλητικής διοργάνωσης. “Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν το χώρο “πριβέ”, κάτι το οποίο είναι αδιανόητο να γίνει, σημειώνει. “Τέτοιες συμπεριφορές μας κόβουν τα φτερά, αλλά εμείς συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να σταθούμε πολιτιστικά όρθιοι” εξηγεί, επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να είμαστε μονίμως ησυχαστήριο”.

“Δεν είμαστε ησυχαστήριο”

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι το 2013 ο Σύλλογος είχε στο ενεργητικό του 18 μεγάλες εκδηλώσεις, οι οποίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πραγματοποιήθηκαν σε χώρους του τοπικού διαμερίσματος της Ποσειδωνίας με αθρόα την προσέλευση επισκεπτών.

Οι εγγραφές στη χορωδία του Συλλόγου θα ολοκληρωθούν στις 15 Νοεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Ρηγούτσου (6937310155) και τον κ. Ρούσσο (6932452417).

Ετικέτες: