Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην έκθεση “GREEK DESIGN = GOOD DESIGN”

Το νέο “αίμα” του ελληνικού σχεδίου

Με πέντε συμμετοχές, οι οποίες ξεχώρισαν για τη δυναμική και το μοναδικό στυλ τους εκπροσωπήθηκε το Τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στην Σύρο στην έκθεση “GREEK DESIGN = GOOD DESIGN” που διοργάνωσε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE στο Μαρούσι από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού design, καθώς και τη στήριξη των Ελλήνων σχεδιαστών.

Παρουσιάστηκαν συνολικά 300 δημιουργήματα 140 περίπου σχεδιαστών που αφορούν τους κλάδους του κοσμήματος, της ένδυσης, της συσκευασίας, της επίπλωσης και του καθημερινού, χρηστικού αντικειμένου. Μέσα από την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, οι διοργανωτές έδωσαν το μήνυμα ότι η δημιουργική Ελλάδα είναι παρούσα με σημαντικό design, φιλοδοξώντας να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο της Σύρου συμμετείχε με πέντε έργα που δημιούργησαν φοιτητές και φοιτήτριες στο πλαίσιο των εργαστηριακών μαθημάτων Στούντιο 5-8 του Τμήματος την τελευταία 5ετία.

Αναλυτικότερα, συμμετείχαν οι: 1) Δημήτρα Καραγιαννάκου, Αθανασία-Ευριδίκη Καστρίτη, Αργυρώ Ρούσσου και Μαρία Τσαμπρούνη με το έργο Λεμονοστύφτης, 2) Μαρία-Ιωάννα Ξυνού, Όλγα Τσεσμετζόγλου με το έργο Σταθμός Πλανόδιου Καστανά, 3) Γεωργοπούλου Σαπφώ, Καράογλου Βασιλική, Λαρόζας Φραγκίσκος, Ραπακούλια Κλειώ με το Κινητό Βοηθητικό Έπιπλο Καθιστικού, 4) Έφη Κουκιά με το έργο Κινητό Έπιπλο Κουζίνας και 5) Αγγελίνα Γραμματικάκη, Αντριάνα-Φαίδρα Nάσσου με το έργο Ποδήλατο Burbuja.

Ως εκ τούτου, κρίνεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι σε μια εποχή όπως η σημερινή, όπου ο κλάδος της επιχειρηματικότητας πνέει τα λοίσθια, δραστηριοποιούνται νέοι σχεδιαστές οι οποίοι δύνανται μέσα από το έργο τους να συμβάλουν στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, αναδεικνύοντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο του εγχώριου πανεπιστημιακού γίγνεσθαι.

Ετικέτες: