“Συναρπαστικό αρχιπέλαγος γεύσεων”
- Δευτέρα, 10 Μαρτίου, 2014 - 06:10
Οι διοργανωτές των “Ημερών Γαστρονομίας”, της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και δυο χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας, ανακήρυξαν τις Κυκλάδες ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό για το 2014.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, “για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα έχει αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, ένα τόσο αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού των Κυκλαδικών νησιών”.
Οι “Ημέρες Γαστρονομίας” πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος στις 9, 10 και 11 Μαΐου.
Αναλυτικά οι λεπτομέρειες στην ηλεκτρονική έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.
Κυκλαδίτικη γαστρονομία: πηγή έμπνευσης
Ειδικότερα, πρόκειται για τον ετήσιο θεσμό του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού που αποτελεί σημαντικό κεκτημένο των Ημερών Γαστρονομίας και ένα παράδειγμα του πώς μια συλλογική προσπάθεια από τοπικούς φορείς, ανθρώπους και κοινότητες δύναται να μετεξελιχθεί σε μια χρήσιμη δυνατότητα για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης. Για τις φετινές Ημέρες Γαστρονομίας, οι διοργανωτές επέλεξαν ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό, τις Κυκλάδες, ως πρεσβευτή της μεσογειακής δίαιτας αλλά και μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα. Το σύμπλεγμα των Κυκλάδων φιλοξενεί μια εμβληματική και αντιπροσωπευτική κιβωτό αυθεντικών γεύσεων και εμπειριών που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του Φεστιβάλ – γαστρονόμους, Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές διεθνών δικτύων επικοινωνίας, οινολόγους, chefs, food bloggers, restaurateurs, food buyers, εμπορικούς διευθυντές μεγάλων delicatessen και e-shops προϊόντων, ερευνητές, επενδυτές, εκπροσώπους εξαγωγικών δικτύων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του μάρκετινγκ τροφίμων - στο πιο διάσημο ελληνικό αρχιπέλαγος με μακραίωνη γαστρονομική παράδοση και σε μια περιοχή που αποτελεί έναν από τους 2 σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεπτών παγκοσμίως και διάδοσης της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.
Η έκθεση εκλεκτών τοπικών προϊόντων
Οι Ημέρες Γαστρονομίας, μέσα από το θεσμό του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού παρέχουν στους παραγωγούς τοπικών προϊόντων ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων εκπροσώπησης, ανάδειξης, προβολής, δικτύωσης μέσα από δυο κεντρικές πλατφόρμες: Την κύρια έκθεση, όπου πρωταγωνιστεί η “αφρόκρεμα” των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και τις μοναδικές παράλληλες εκδηλώσεις που συνδυάζουν γαστρονομία, τέχνη, πολιτισμό, καινοτομία και μαγευτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Πρόκειται για μία σύλληψη ειδικά σχεδιασμένη για να αναδείξει τους τοπικούς παραγωγούς οι οποίοι μέσα σε τρεις μέρες δύνανται να γνωριστούν να συναντηθούν και να δικτυωθούν με ανθρώπους, προσωπικότητες και φορείς από διάφορους τομείς οι οποίοι διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Η φετινή συμμετοχή επίλεκτων τοπικών παραγωγών από τις Κυκλάδες ανεβάζει τον πήχη της έκθεσης υψηλής ποιότητας αντιπροσωπευτικών γεύσεων και προϊόντων με “Ονομασία Προέλευσης Ελληνική” . Σε ρόλο “επιμελητών” της έκθεσης οι παραγωγοί των πιο εκλεκτών τοπικών Κυκλαδικών προϊόντων.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Θα μας "ταξιδέψει" στο διάστημα
13 Δεκ. 2024 - 6:16 - Χαρασσώνας
12 Δεκ. 2024 - 6:12 - “Ασκήσεις Τρυφερότητας”
11 Δεκ. 2024 - 10:56 - Πάρος: Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού από τον Ναυτικό Όμιλο "Ναϊάς"
10 Δεκ. 2024 - 10:07 - Βρέθηκε άγαλμα σε σκάμμα του φυσικού αερίου
9 Δεκ. 2024 - 19:49