Εκλογές με νηφαλιότητα και… κουλτούρα στη Σύρο;
- Πέμπτη, 3 Απριλίου, 2014 - 06:10
Παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις των υποψηφίων των δημοτικών συνδυασμών του νησιού μας, μέσα από το WebTV που έχει πρόσφατα εγκαινιάσει η «Κοινή Γνώμη», διαπιστώνω (αν δεν κάνω λάθος) αρκετά πολιτισμένες θέσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις, όσων έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα. Διάβασα, άκουσα υποψηφίους διαφορετικών κομμάτων να λένε ότι είναι έτοιμοι να ακούσουν θέσεις και γνώμες πολιτών και συλλόγων ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν, όσο γίνεται, την ανάπτυξη αυτού του νησιού. «Είμαστε ανοιχτοί σε όλους…», «όλοι μαζί να κάνουμε τα μικρά μας βήματα…», «όλοι να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι… για να γίνει σωστός προγραμματισμός…». Μπράβο!! Και όλα αυτά ακούγονται προεκλογικά, ελπίζω να συνεχίσουν να ακούγονται στη Σύρο, στον τόπο του αληθινού πολιτισμού και της ευγένειας και της «ποιότητας των κατοίκων» όπως έχουν πει κάποιοι επισκέπτες μας.
Είχε πει ένας καθηγητής, που για πρώτη φορά επισκέφθηκε τη Σύρο: «…στις μεγάλες πόλεις όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάτι με περιφρόνηση λένε… ε, αυτό είναι «επαρχιώτικο». Ωστόσο στην επαρχία και ιδιαίτερα σε μερικά νησιά, όπως η Σύρος, υπάρχουν δυνάμεις εργασίας, γνώσης και πολιτισμού που δεν τις υποψιάζονται. Στην Αθήνα, έξω από ένα κύκλο ανθρώπων, οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι βαθειά νυχτωμένοι για την ποιότητα πολλών κατοίκων της… «επαρχίας»…
Άραγε θα συνεχιστεί στο νησί μας αυτή η προεκλογική εκστρατεία; Όλοι μιλούν για συνεργασία! Τι πιο ωραίο και ωφέλιμο.
Στην Αθήνα…διχασμός
Στην Αθήνα, (που δεν είναι επαρχία), αλλά μια πρωτεύουσα «επιπέδου», τα κόμματα συνεχίζουν τον σκυλοκαβγά τους όπως πάντοτε και, νομίζω, για φτηνές σκοπιμότητες ιδιοτέλειας. Αρκετοί δημοσιογράφοι και κανάλια και ραδιόφωνα πουλάνε σκόπιμο κερδοφόρο πανικό ή … τι να πω; Νταηλίκι;
Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο πολυδιάστατος διχασμός καλλιεργείται και τρέφεται από διαφόρους, οι οποίοι πιστεύουν ότι ωφελούνται από την όξυνση. Ας υπήρχε μια συναίνεση στην Ελλάδα.
Ένας δημοσιογράφος έγραψε: «Να γιατί τα κατάφεραν οι Ιρλανδοί! Η χώρα τους ξαναβγήκε στις αγορές και απαλλάχτηκε από το ΔΝΤ, χάρις την συναίνεση που επέδειξαν οι Ιρλανδοί στην αντιμετώπιση της κρίσης. Έτσι βγαίνει κανείς από το «μνημόνιο». Με συναίνεση και σχέδιο και με κοινή απόφαση».
Σκέφτομαι, αν ο μη γένοιτο, είχαμε ένα πόλεμο ή μια φυσική καταστροφή στη χώρα μας, πως θα αντιμετωπίζαμε αυτή την κατάσταση; Απλά, εμείς νομίζουμε ότι έχουμε την πολυτέλεια να τσακωνόμαστε, καλλιεργώντας έναν καταστροφικό διχασμό.
Μήπως οι τρομοκράτες έχουν «μυριστεί» αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν; Ένας άλλος δημοσιογράφος έγραψε: «Μέλη της Χ.Α. στην προκήρυξή τους έγραψαν μεταξύ άλλων: «ο εμφύλιος υποβόσκει εδώ και καιρό…»».
Όταν η Ευρώπη μας υποδέχθηκε στην Ε.Ε. το έκανε γιατί, λέει, από αυτή τη χώρα (την Ελλάδα) ήλθε η δημοκρατία και ο πολιτισμός!
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Θα μας "ταξιδέψει" στο διάστημα
13 Δεκ. 2024 - 6:16 - Χαρασσώνας
12 Δεκ. 2024 - 6:12 - “Ασκήσεις Τρυφερότητας”
11 Δεκ. 2024 - 10:56 - Πάρος: Χριστουγεννιάτικο Κυνήγι Θησαυρού από τον Ναυτικό Όμιλο "Ναϊάς"
10 Δεκ. 2024 - 10:07 - Βρέθηκε άγαλμα σε σκάμμα του φυσικού αερίου
9 Δεκ. 2024 - 19:49