2o Φεστιβάλ Χορού Akropoditi DanceFest 2014

"Φέτος αυτοσχεδιάζουμε"

Δύο εβδομάδες πλημμυρισμένες με εργαστήρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και κλασικού μπαλέτου, προβολές, παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου και παράλληλες δράσεις σε όλο το νησί, υπόσχεται στους φίλους του χορού το 2ο Φεστιβάλ Χορού, Akropoditi DanceFest 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο 5-14 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός του φεστιβάλ χορού ιδρύθηκε στη Σύρο τον Ιούλιο του 2013 από το Χοροθέατρο Ακροποδητί, Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία, με έδρα την Ερμούπολη. Το πρώτο Φεστιβάλ Χορού, Akropoditi DanceFest 2013, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2013 (15 – 28/07/13) στο Κέντρο Χορού, σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί, που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2013 στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 84.

Οι διδάσκοντες των φετινών εργαστηρίων είναι οι: Κωνσταντίνος Γεράρδος, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Σταμάτης Ευσταθίου, Νίσκρια, Έλενα Καζαντζίδου, Αμαλία Κοσμά, Μέντη Μέγα, Μαρία Παπαθανασίου, Γωγώ Πετραλή, Σταυρούλα Σιάμου, Αντώνης Σπορίδης, Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου, Nabilel Barrage, Rhizome Lee και MilanTomásik

Τα εργαστήρια, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, απευθύνονται σε αρχάριους, σε ερασιτέχνες ή σε επαγγελματίες του χώρου του χορού και του θεάτρου και ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να επιλέξει συνδυασμό εβδομαδιαίων εργαστηρίων καθώς και ανεξάρτητα εργαστήρια που διεξάγονται μέσα στα Σαββατοκύριακα.

Μοναδικές χορογραφίες-παραστάσεις

Μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς σε κίνηση και ήχο με τη συμμετοχή του CMS Contemporary Music School of Syros την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 22:00, καθώς και την παράσταση “Off Beat” της Milan Tomášik. H δημιουργός ανασαίνει στο ρυθμό της μουσικής, αναζητά τα κινητικά ερεθίσματα που προκαλεί η μουσική μπαρόκ σε ένα σύγχρονο χορευτή και ανοίγει διάλογο με τους πρώτους δημιουργούς του σύγχρονου χορού. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 21:30.

Το επόμενο βράδυ θα παρουσιαστεί η χορογραφία της Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου με τίτλο “Henshin”, τη γιαπωνέζικη λέξη για τη “μεταμόρφωση”, που κυριολεκτικά σημαίνει την αλλαγή ή μεταμόρφωση. Το Σάββατο 12/7 ακολουθεί η χορογραφία “Is it So?”, ένα εμπνευσμένη από το παραμύθι του Πινόκιο, όπου ένας ξυλουργός δίνει ζωή στο δημιούργημά του, το έργο αυτό φέρνει στη σκηνή ένα ακορντεόν που με την πνοή του θα ζωντανέψει και θα θέσει σε κίνηση τη χορεύτριά του.

Ακολουθούν επίσης οι παραστάσεις “The Oblivion of the Body”, “The Recital”, “Plus aut minor”, “The Hands”,”The Secret”, “Eresmus”, και “Life is not a fast track procedure” .

Οι Ακροποδητί καλούν το κοινό στην Ερμούπολη για να μοιραστούν το ίδιο πάτωμα, την ίδια αμμουδιά, να χορέψουν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και να προσεγγίσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης και παρατήρησης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ (δηλώσεις και κόστος συμμετοχής, εκδηλώσεις κ.ά.), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: dancefest.akropoditi.gr

Ετικέτες: 

Σχόλια

Ioanna Antonarou Παρ, 4 Ιουλ. 2014 - 19:31

Καλησπέρα μία διόρθωση θα ήθελα να κάνω στο παραπάνω άρθρο. Είναι ο Milan Tomasik και όχι "η". Ευχαριστώ.