Ο Γιώργος Μαραγκός συνάντησε τους μικρούς πρεσβευτές της Σύρου

Τον Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό υποδέχτηκαν στο “σπίτι” τους, το σχολείο τους, το “καταφύγιό” τους οι μικροί ξεναγοί της Σύρου.

Η υπεύθυνη του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης κ. Μαρία Ρώτα, οι εκπαιδεύτριες Μαρία Στέλλα, Λίζα Δαλεζίου, Πόπη Μπατζάκη και φυσικά οι μαθητές της κυψέλης πολιτισμού η οποία λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης από το 1993 προϋπάντησαν στο χώρο τους τον δήμαρχο και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη.

Σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη με χαμόγελα, ενθουσιασμό και δίψα για γνώση, ο κ. Μαραγκός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, σημειώνοντας ότι η Σύρος είναι υπερήφανη τους μικρούς πρεσβευτές της, οι οποίοι σηκώνουν στην πλάτη τους την ευθύνη της διάδοσης και της μεταλαμπάδευσης των αξιών και ιδανικών τους στην κοινωνία, τους επισκέπτες και στους λάτρεις του νησιού. Υπογράμμισε δε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει το έργο τους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο τόπος μπορεί να περιμένει καλύτερες ημέρες χάρη στην αγάπη και το ζήλο τους.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η κ. Καζαντζάκη ευχήθηκαν στα παιδιά και τις εκπαιδεύτριες “καλή και δημιουργική χρονιά”, ενώ ξεναγήθηκαν στο χώρο από ομάδα μαθητών, οι οποίοι τους παρουσίασαν κάποια από τα αντίγραφα του Μουσείου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο φίλος του Μουσείο, Σωτήρης Φραγκίδης, Περιφερειακός Έφορος Κυκλάδων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.