Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Σιδερή με τίτλο “Η καρδιά σου και 'συ”

“Η ζωή αρχίζει στον πρώτο χτύπο της καρδιάς και τελειώνει στον τελευταίο”

Το βιβλίο του Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημήτρη Σιδερή με τίτλο “Η καρδιά μου και 'συ” παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου ο Ροταριανός Όμιλος Ερμουπόλεως και το Κέντρο Προβολής των Ιδεωδών του Ερμή “Λέσχη Ελλάς” σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο ΑΓΓΕΛΑΚΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Προβολής των Ιδεωδών του Ερμή “Λέσχη Ελλάς”, παρουσία πλήθους εκπροσώπων τοπικών φορέων και φίλων του Συριανού επιστήμονα, οι οποίοι έσπευσαν να τον συγχαρούν εκ του σύνεγγυς για το νέο συγγραφικό του πόνημα.

“Η παρουσία του στην επιστημονική κοινότητα τιμά τη Σύρο”

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου, Παναγιώτης Τζαναβάρης σημείωσε πως με δεδομένη την προσπάθεια του Ρόταρυ υπέρ της πρόληψης της υγείας, αλλά και της γνώσης αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του κ. Σιδερή, ενός τέκνου της Σύρου, ο οποίος με την παρουσία του στην επιστημονική κοινότητα τιμά το νησί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Ελλάς, Δημήτρης Παπαγούνας κατέστησε γνωστό πως η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σιδερή αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του Σωματείου μετά από αρκετά χρόνια, με την οποία εγκαινιάζεται ο νέος κύκλος ζωής του.

Στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του κ. Σιδερή αναφέρθηκε ο εκδότης του βιβλίου του κ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Σημειώνεται ότι ο κ. Σιδερής ήταν βασικός ιδρυτής της καρδιολογικής κλινικής Ιωαννίνων. Γεννήθηκε 1936 τελείωσε βασικές σπουδές στη Σύρο, και πέρασε στην ιατρική σχολή Αθηνών, με υποτροφία από το ίδρυμα υποτροφιών, ειδικεύτηκε στην καρδιολογία και στην παθολογία, στην θεραπευτική κλινική του Εθνικού Πανεπιστημίου και έκανε μετεκπαίδευση 4 χρόνια στην Αγγλία.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Ακτινοδιαγνώστης και Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σέργιος Απέργης και ο παθολόγος και Δρ. Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηγεωργίου, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές του κ. Σιδερή. “Στο πρόσωπο του Δημήτρη Σιδερή, εκτός από τον γνωστό επιστήμονα βλέπω τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα μου σαν πατέρας- συνάδελφος – δάσκαλος και φίλος όταν τον χρειάστηκα στην αρρώστια του πατέρα μου”, σημείωσε ο κ. Απέργης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γιος του κ. Σιδερή, ο οποίος παρουσίασε μία καινοτόμο εφαρμογή προγράμματος ιατρικών δεδομένων.

Με τη σειρά του, ο κ. Σιδερής αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί με τη συγγραφή πριν από 10 χρόνια, ενώ τόνισε ότι στο επόμενο βιβλίο του θα αναπτύξει τα θέματα της υπερθέμανσης και των αντιβιοτικών, που αποτελούν δύο ωρολογιακές βόμβες. “Φταίμε οι άνθρωποι γι αυτό κατά 95 με 99%. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες σημαίνουν αχαλίνωτη ανάπτυξη, που την προωθούν οικονομικά πολιτικά και εθνικά συμφέροντα”, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα