Θεατρικό δρώμενο οικολογικής συνείδησης για παιδιά

Χάθηκε ο Φώτης. ΣΤΟΠ.

  • Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2015 - 06:10

Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου (ΟΦΤΣΣ), σε συνεργασία με την ΕνΤοΠο Σύρο παρουσιάζει το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 στις 19.00 το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο “Χάθηκε ο Φώτης. ΣΤΟΠ.” για παιδιά όλων των ηλικιών, με θέμα την οικολογική μας συνείδηση, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.

Στον βυθό του Αιγαίου ζούνε διάφορα πλάσματα, ψάρια, θαλασσινά, άνθρωποι και πουλιά... Όλα κυλούν ήρεμα, όταν ανακαλύπτουν ότι η φίλη τους η φώκια έχει εξαφανιστεί. Τότε, ξεκινά ένας αγώνας εξηγήσεων και παρεξηγήσεων. Η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα από εξομολογήσεις, κόντρες, αιώνιες αγάπες, σοφές κουβέντες, σαχλαμάρες (κι έναν γάμο). Ώσπου επεμβαίνει ένας αμφιβόλου ευφυΐας ντετέκτιβ που νομίζει ότι έχει αστυνομικό δαιμόνιο, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο και τα κάνει χειρότερα.

Οι ήρωες της ιστορίας ίσως χρειαστούν τη βοήθεια των παιδιών. Μεταξύ μας, αν δεν ήταν τα παιδιά, ακόμα θα την ψάχναμε…

Θα λυθεί άραγε αυτό το μυστήριο που τάραξε τα νερά του βυθού; Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γεωργία Ματσούκα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

"Ξεκινήσαμε τις εργασίες μας τον Δεκέμβριο του 2014: πρόβες, συζητήσεις, μελέτη και περιπλανήσεις... Από τη σύλληψη της ιδέας, τη συγγραφή των κειμένων, τη σκηνοθετική ματιά, μέχρι την κατασκευή των σκηνικών και των κουστουμιών, την επιμέλεια της μουσικής και την οργάνωση, η ομάδα εργάστηκε ακούραστα και μεθοδικά, προσφέροντας ο καθένας τη γνώση του και τις δεξιότητές του. Περάσαμε πολύ όμορφα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και περιμένουμε με χαρά να παρουσιάσουμε την ιστορία στη Σύρο, στις 18 Απριλίου, και μετά να την ταξιδέψουμε στη Δονούσα, στις 2 Μαΐου 2015, και ποιος ξέρει σε πόσα άλλα νησιά, μέσα από τις αποστολές του ΟΦΤΣΣ".