Με χαμόγελα ικανοποίησης η παρουσίαση του προγράμματος "Σύρος Πολιτισμός - Culture 2015"

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός – Culture 2015” παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σύρου - Ερμούπολης από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού και μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού, με την ευκαιρία της εκτύπωσης του σχετικού καλαίσθητου καταλόγου.

Στην ποιότητα αλλά και το πλήθος των φετινών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλα σχεδόν τα μήκη και τα πλάτη του νησιού, αναφέρθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός. Τόνισε μάλιστα ότι δέσμευση της δημοτικής αρχής αποτελεί η έγκαιρη παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος τα επόμενα χρόνια με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την πλευρά της, η κ. Μενδρινού σημείωσε πως με το πρόγραμμα “Σύρος Πολιτισμός-Culture 2015”, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης καταθέτει τη δική του πολιτιστική πρόταση με διάχυτη αίσθηση αισιοδοξίας, επιλέγοντας τον Πολιτισμό ως ένα από τα πλέον ασφαλή μονοπάτια υπέρβασης κάθε κρίσης.

Καθιερωμένα φεστιβάλ

Το πρόγραμμα Σύρος Πολιτισμός/Culture φιλοξενεί το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι του 2015. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα και εκθέσεις εικαστικών τεχνών συνθέτουν ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Στο πρόγραμμα του Σύρος Πολιτισμός/Culture φιλοξενούνται επίσης το 22ο Φεστιβάλ Κιθάρας, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, το 9ο Indie Rock Festival καθώς και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων aniμasyros, τα οποία πλαισιώνονται από το 4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν, το Syros International Film Festival (SIFF) και το Eye's Walk Digital Festival. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί και η παρουσίαση των παράλληλων εκδηλώσεων – παραδοσιακού κυρίως χαρακτήρα- που διοργανώνονται και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Σύρου.

Στο παρακάτω link (Σύρος Πολιτισμός) μπορείτε να ενημερωθείτε για το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού, στις οποίες προσθέτονται το Χορωδιακό αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο από τον Μουσικό Όμιλο Σύρου (27-29/08), η συναυλία του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου “Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα” (30 και 31/8) και η εμφάνιση των Μανώλη Φάμελλου και Στάθη Δρογώση (1/9) στο Θέατρο Απόλλων.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Γιώργος Δούναβης, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και υπεύθυνος για την επιμέλεια του εντύπου, του συντονισμού ύλης και της μετάφρασης των χαιρετισμών και επιλεγμένων πληροφοριών της έκδοσης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δούναβης τόνισε ότι στο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, όπως η συνάντηση και συζήτηση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό (4/7) και η Έκθεση Συριανού Τύπου του 19ου αιώνα (Αύγουστος 2015).

Την ικανοποίησή τους για το πλούσιο περιεχόμενο του φετινού προγράμματος εξέφρασαν με τη σειρά τους τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού Μάρκος Ρούσσος και Γιώργος Περρής, δίνοντας έμφαση και στη διοργάνωση των 29 παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς του νησιού, οι οποίες αποτελούν κίνητρο για τους επισκέπτες να επισκεφτούν και άλλες περιοχές της Σύρου, πέραν της Ερμούπολης.