Καλοκαίρι 2015 στην Κέα

Τον κωπηλάτη του South Evian Gulf team, Άγγελο Χριστοφίδη υποδέχεται φέτος η Κέα, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του νησιού.

Μετά την περσινή διάσχιση ολόκληρης της Ελλάδας με καγιάκ, το «Ελλάδα 1000 Μίλια», ο κ. Χριστοφίδης έχει ξεκινήσει ένα ακόμα εγχείρημα στην ανοιχτή θάλασσα, το 5ο κατά σειρά της ομάδας: Θεσσαλονίκη - Πειραιάς με καγιάκ.

Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Σκοπός και αυτής της αποστολής είναι η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών Χάρισε ζωή.

Με απόπλου στις 26 Ιουλίου 2015 από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, η αποστολή πλέει νότια, κατά μήκος των ακτών της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Έχει πραγματοποιήσει στάση στο Νότιο Πήλιο, στη Σκιάθο, θα διασχίσει τον Ευβοϊκό και θα συνεχίσει παράκτια σε όλη τη νότια ακτή της Αττικής. Αφότου πραγματοποιήσει μια στάση στην Κέα, όπου αναμένεται την Τετάρτη 05/08, θα καταπλεύσει στο Μικρολίμανο του Πειραιά. Πρόκειται για μία απόσταση 330 ναυτικών μιλίων, με εκτιμώμενη διάρκεια ταξιδιού τις 14-15 ημέρες.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μεταξύ άλλων, το κοινό της Κέας θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα έργα ζωγράφων που άφησαν την πινελιά τους στην Τζια, με εκθέσεις τόσο στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία, όσο και στο Ιστορικό Δημαρχείο στην Πλατεία Ιουλίδας.

Το Πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος διοργανώνεται στις 6/8 στην παραλία Ποισσών από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ποισσών «Ο Άγιος Ισίδωρος». Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί έκθεση λαϊκής τέχνης και θα ακολουθήσει γλέντι με οργανοπαίχτες και παραδοσιακούς χορούς.

Τα μουσικά συγκροτήματα «Χαρτοπόλεμος», «Nasty Rebel”, «Carnals» και «Jolly Roger» υπόσχονται μία μοναδική hip hop βραδιά, ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Φάρο του Αγίου Νικολάου με την υποστήριξη της Υπ. Φάρων.

Ντόπιοι παραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο 3ήμερο φεστιβάλ – πανηγύρι αγροτικών προϊόντων το οποίο θα διεξαχθεί 21-23 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με μία μοναδική συναυλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ιουλίδα από το Μουσικό Εργαστήρι Κέας και τα πανηγύρια του Αγίου Συμεών (01.09) και Αγίου Σώστη (07.09).