Πολύχρωμη η γιορτινή Ερμούπολη

  • Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2015 - 00:50

Λίγες ώρες απέμειναν για την επίσημη τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία αναμένεται να είναι τόσο λαμπερή και φαντασμαγορική, όσο μαρτυρούν οι πρώτες φωτογραφίες από τις πυρετώδεις προετοιμασίες στη γιορτινή πλατεία Μιαούλη.

Το επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο, πλημμυρισμένο από πολύχρωμα φώτα τα οποία εναλλάσσονται και πλαισιωμένο από απαστράπτοντες αγγέλους, θα πρωταγωνιστήσει σε μία μοναδική βραδιά, κατά την οποία όλο το νησί θα γίνει μία «αγκαλιά» για να καλωσορίσει την ομορφότερη γιορτή του χρόνου.

Εικόνες που θα κάνουν το γύρο του «διαδικτυακού» κόσμου και όχι μόνο, προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την εορταστική ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, η οποία θα «σκαλίσει» στις καρδιές μικρών και μεγάλων όνειρα και επιθυμίες που ψάχνουν τη μαγική εκείνη χρυσόσκονη που χρειάζονται για να γίνουν πραγματικότητα.

Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 19:00 με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Συριανά Κάλαντα από την Παιδική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, το Τρεχαντηράκι της Ελπίδας και τον Μουσικό  Όμιλο Σύρου. Θα ακολουθήσει η εντυπωσιακή φωταγώγηση του κεντρικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα σκαλιά του Δημαρχείου, ενώ στη συνέχεια μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του νησιού θα ψυχαγωγηθούν μέσα από την τέχνη της δημιουργίας, στολίζοντας το δικό τους δέντρο και συμμετέχοντας στο «Χριστούγεννα Πολιτισμός στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το σύνθημά μας». Τα δέντρα αυτά θα κοσμήσουν το ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Θα είναι μια βραδιά με πολλές εκπλήξεις από τον Αη-Βασίλη, τον Τάρανδο και τον Χιονάνθρωπο για τους μικρούς φίλους της Σύρου, αλλά και για όσους αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν.