"Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω... No 8"

“Από το Αιγαίο στην Αλάσκα!”

«Γλυκιά» γεύση άφησε στο επιβατικό κοινό του Superferry II, το τελευταίο ταξίδι της ΚΔΕΠΠΑΜ για το 2015, με συνεπιβάτες το ζαχαροπλάστη Δημήτρη Χρονόπουλο και τη συνεργάτη του Βασιλική Νταλαγιάννη (nice cream).

Οι δυο τους μοίρασαν ευχές και πλουσιοπάροχες γαστριμαργικές απολαύσεις μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μυκόνου, Βαγγέλη Πελέκη, που κάθε φορά συνοδεύει, μαγειρεύοντας και οργανώνοντας τις «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω».

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρουσιάστηκαν τα μυκονιάτικα προϊόντα, ξινότυρο, τυροβολιά, γιαούρτι, κοπανιστή, (Τυροκομείο Μυκόνου) λούζα, λουκάνικα (Κρεοπωλείο Μενάγιας), καθώς και προϊόντα αρτοποιίας όπως μυκονιάτικο παξιμάδι, σταφιδόψωμο, άρτος (Αρτοποιία Κουτσούκος). Αυτή τη φορά εκτός από την ιστορία του παξιμαδιού και τον ρόλο του στην οικονομία του νησιού, παρουσιάστηκε και το μυκονιάτικο χριστόψωμο με τους συμβολισμούς του.

Επιπλέον, ετοιμάστηκε και προσφέρθηκε “Baked Alaska”. Το παγωτό έγινε με μυκονιάτικο γιαούρτι του τυροκομείου και προσφέρθηκε φλαμπέ πάνω σε παντεσπάνι.

Το κοινό εντυπωσιάστηκε με το θέαμα, μα πιο πολύ υποκλίθηκε στη γεύση. Ανταλλάχθηκαν ευχές στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ενώ πολλοί ταξιδιώτες και παράγοντες τουρισμού που έτυχε να ταξιδεύουν συνεχάρησαν την ΚΔΕΠΠΑΜ για τις πρωτοβουλίες του Δήμου Μυκόνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ράφια του καταστήματος του πλοίου με παραδοσιακά προϊόντα, άδειασαν από τα τοπικά προϊόντα της Μυκόνου μετά την εκδήλωση.

Απολογισμός 1ου 4μήνου

Από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2015παρουσιάστηκαν σε δράση εν πλω 8 μάγειρες/ζαχαροπλάστες, παρακολούθησαν τις επιδείξεις περίπου 500 επιβάτες και κεράστηκαν περισσότεροι από 6000 χιλιάδες επιβάτες. Οι πωλήσεις των μυκονιάτικων προϊόντων στο πλοίο τριπλασιάστηκαν, νέα μυκονιάτικα προϊόντα μπήκαν στα ράφια του καταστήματος παραδοσιακών προϊόντων του πλοίου, έγιναν ουσιαστικές αναφορές της δράσης στο ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο και εφευρέθηκαν καινούριες συνταγές με προϊόντα Μυκόνου, ενώ κάθε φορά παρουσιάστηκε σύντομη ιστορία της μυκονιάτικης παραδοσιακής κουζίνας. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν επαφές για ανταλλαγή της εμπειρίας με άλλα νησιά και μέσα μεταφοράς και όλα αυτά με μηδενική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Ραντεβού το 2016

Η ΚΔΕΠΠΑΜ ενημερώνει πως εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, και τον επόμενο χρόνο, 2016. Καλεί δημόσια, όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες ή φορείς, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλεί και τα ενδιαφερόμενα σωματεία επαγγελματιών του νησιού, και όλους τους φορείς να διαδώσουν τη δράση μας. Τέλος προσκαλεί σε συμμετοχή και τους ντόπιους παραγωγούς ή μεταποιητές.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του 2016 θα γίνει με ορισμένες ημερομηνίες, που θα καθοριστούν από πριν. Ο σκοπός δεν θα είναι διαφημιστικός επιχειρήσεων, αλλά κυρίως η ανάδειξη προϊόντων, καθώς και η τοπική γαστρονομία.

Ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την Golden Star Ferries τον καπετάνιο Τάσο Τρέσσο που παρακολουθεί ανελλιπώς τις δράσεις μας, το προσωπικό του πλοίου και τη κυρία Μαίρη Στυλιανέλη για την στήριξη.

Όλα τα μυκονιάτικα προϊόντα με τα οποία εκτελέστηκαν οι συνταγές, διατίθενται στο κατάστημα του πλοίου. Η Διοίκηση εύχεται σε όλους «καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά».

Ετικέτες: