Έναρξη εργαστηρίου κινηματογράφου της ΚΔΕΠΠΑΜ

  • Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2016 - 06:20

Τα μυστικά της έβδομης τέχνης θα αποκαλύψει για τρίτη συνεχή χρονιά στα μέλη του το Εργαστήρι Κινηματογράφου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μυκόνου, με εκπαιδευτή τον γνωστό σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα.

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εικαστικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων της ΚΔΕΠΠΑΜ, θα παραδοθούν και φέτος μαθήματα που θα εισάγουν τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου από τη συγγραφή του σεναρίου μέχρι το τελικό μοντάζ, με την παροχή της κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής (κάμερες, ηχοληπτικά, φώτα, μοντάζ).

Όσοι λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, ομαδικά. Οι κινηματογραφικές ειδικότητες μοιράζονται σε όλα τα μέλη της ομάδας κυκλικά, έτσι ώστε όλοι να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα των εργασιών του γυρίσματος και του μοντάζ μιας ταινίας.

Σημειώνεται ότι, τα αποτελέσματα των προηγούμενων προσπαθειών του εργαστηρίου ήταν εντυπωσιακά. Τρεις ταινίες μικρού μήκους «Μάτα Χάρη» , «Ζανετίνα» και «Καριωτάκης Ε.Π.Ε» δημιουργήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από τα μέλη του εργαστηρίου και προβλήθηκαν στην ΚΔΕΠΠΑΜ στο τέλος των μαθημάτων.

Φέτος το Εργαστήριο Κινηματογράφου θα συνεργαστεί με την θεατρική ομάδα και τα αποτελέσματα αναμένονται θεαματικά.

Η πρώτη συνάντηση των μελών θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ ( 1ος όροφος) στο Ματογιάννι. Οι επόμενες συναντήσεις της χρονιάς είναι προγραμματισμένες στις 30.01.2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 22890 27791. Τα μαθήματα παραδίδονται δωρεάν.