Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μάρκου Βαμβακάρη

Τα ματόκλαδά μας έλαμψαν σε μια μοναδική παράσταση

Η φλόγα της Φραγκοσυριανής ζέστανε τις καρδιές των θεατών και τα ματόκλαδα όλων έλαμψαν σαν ήλιοι μπροστά στη ζωή και το έργο ενός πεφωτισμένου συμπατριώτη μας, καλλιτέχνη μα πάνω από όλα Ανθρώπου, που αποτέλεσε ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ρεμπέτικης μουσικής.

Το πληρέστατο αφιέρωμα του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης» στον πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού, Μάρκο Βαμβακάρη άγγιξε τις καρδιές των θεατών με την ευαισθησία και την αγάπη με την οποία προσέγγισε την πορεία ζωής ενός σπουδαίου Συριανού, που κατάφερε με το ταλέντο και το μεγαλείο ψυχής του να γίνει ο Μάρκος ολόκληρης της Ελλάδας και όχι μόνο.

Τα κείμενα της παράστασης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Θέατρο Απόλλων, επιμελήθηκε η Μαριάννα Κρόντη, η οποία βρέθηκε στη σκηνή μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλάκη, στο ρόλο του Μάρκου Βαμβακάρη.

Την παράσταση πλαισίωσε μουσικά η Λαϊκή Ορχήστρα Σύρας, αποτελούμενη από τους Ρένα Βέργου, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Πέτρο Βαρθαλίτη, Ηλία Θεοδωρόπουλο, Σάκη Κοτσαρίνη, Αντώνη Μαραγκό και Ισίδωρο Ρούσσο.

Τις εντυπώσεις, αλλά και το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η χορευτική ομάδα του Ομίλου σε χορογραφίες του Ηλία Λασκαρίδη.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της παράστασης, που επιμελήθηκε σκηνοθετικά ο Γιώργος Πάχος ήταν το εκρηκτικό ζεμπέκικο του ηθοποιού του ΘΕΠΟΣ «Απόλλων» Μάνου Εμμανουήλ αλλά και το ποίημα του Θάνου Θραψιάδη «Δεύτε Λάβετε Μάρκον» το οποίο ανέγνωσε στην έναρξη ο Γιάννης Ξαγοράρης.

Υπενθυμίζεται, ότι η παράσταση θα επαναληφθεί και την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 20:00.