Καινούριες περιπέτειες για τις «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω!»

Μαγειρεύοντας μετά μουσικής και 6 μποφόρ

  • Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2016 - 06:10

Ο νέος κύκλος των εν πλω παρουσιάσεων της Μυκονιάτικης κουζίνας, που τόσο πολύ αγαπήθηκαν την περασμένη χρονιά, ανοίγει αύριο στο πλοίο Superferry II και στη γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος – Μύκονος, με την υπόσχεση ότι θα χαρίσει στους επιβάτες τους ακόμα περισσότερες γευστικές απολαύσεις.

Οι «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω...» διοργανώνονται από το Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου.

Σκοπός της ΚΔΕΠΠΑΜ είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της Μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής, σύγχρονης και παραδοσιακής, στους ταξιδιώτες και κάθε λογής επισκεπτών, καθώς και η παροχή κινήτρων για την περαιτέρω ενασχόληση των Μυκονιατών αλλά και εν γένει των νησιωτών με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανά μαγειρέματα μπροστά στο κοινό. Η λούζα, το λουκάνικο, το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβόλια η κοπανιστή και προϊόντα ζύμης, αφού παρουσιαστούν ως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας μιλώντας για τον τρόπο παρασκευής τους, θα κεραστούν στο κοινό μαγειρεμένα με εξαιρετικό τρόπο από τους Αθηναγόρα Κωστάκο, Μιχάλη Κίκη και Βαγγέλη Πελέκη.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η μουσική από το κουαρτέτο εγχόρδων Ο&Κ και η σοπράνο Κάτια Πάσχου, μεταδίδοντας στα νησιά της γραμμής το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο με τίτλο “400 χρόνια από την ίδρυση του Κοινού των Μυκονίων”.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά, όλο το χρόνο. Η ΚΔΕΠΠΑΜ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πωλούνται στο Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων του πλοίου, ενώ προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε να εκτεθούν ακόμα περισσότεροι κωδικοί από την Μύκονο.

.