Η «οικογένεια» του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου υποδέχτηκε την καινούρια χρονιά

Ανανέωση των δεσμών αγάπης

Με τις ευχές της Εκκλησίας για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά, ξεκινά και φέτος η λειτουργία  των καλλιτεχνικών τμημάτων που λειτουργούν στους χώρους του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Στο πλαίσιο του καθιερωμένου αγιασμού, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του Λυκείου συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι για να ανανεώσουν τους δεσμούς αγάπης που αμοιβαία τους ενώνουν και τους δίνουν το κουράγιο και την έμπνευση για την πραγματοποίηση νέων στόχων.

Άσκηση σώματος και πνεύματος

Η πρόεδρος του Λυκείου κ. Χριστίνα Λιγοψυχάκη καλωσόρισε παλαιούς και νέους μαθητές και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της εκτίμησης του έργου του πάνω στην παράδοση και την εθνική κληρονομιά μας, αλλά και της αποδοχής του από τη συριανή κοινωνία.

Επιπλέον, τους διαβεβαίωσε ότι, όλα τα παιδιά βιώνουν στους χώρους του Λυκείου το συνεχές ενδιαφέρον, την προσοχή και την αγάπη δασκάλων και μελών, μαθαίνοντας ταυτόχρονα μέσα από την ψυχαγωγία και την άσκηση σώματος και πνεύματος, να συμμετέχουν σε ό,τι είναι ωραίο και ελληνικό και να εντρυφούν σε αξίες που στην κατοπινή ζωή τους θα τους τιμούν και θα τους ξεχωρίζουν.

Εξέφρασε, μεταξύ άλλων, θερμές ευχαριστίες σε όσους έλαβαν μέρος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που, διοργανώθηκαν είτε από το Λύκειο, είτε από άλλους φορείς και συνεχάρη τους μαθητές, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη σημείωση ότι, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν σε δράσεις του Λυκείου, όποτε τους επιτρέπουν οι νέες υποχρεώσεις τους.

Οι φετινές δραστηριότητες

Κυρίαρχη θέση στον νέο κύκλο μαθημάτων, που ξεκινούν από σήμερα κατέχουν, όπως κάθε χρόνο, οι χοροί από όλη την Ελλάδα, ενώ μετά από αιτήματα πολλών γονέων, θα λειτουργήσει φέτος ένα ακόμη τμήμα, για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης μαθήματα παραδοσιακών μουσικών οργάνων και τραγουδιών, αλλά και ζωγραφικής με ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, στο πλαίσιο της οποίας θα λειτουργήσουν και τμήματα προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το εκπαιδευτικό κομμάτι συμπληρώνεται με το νέο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το εργαστήρι κατασκευών με βελόνα και κλωστή με την κ. Ελένη Αναστασοπούλου καθώς και το τμήμα αργεντίνικου τάνγκο που συνεχίζει από πέρυσι.

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια της χρονιάς ενδέχεται να προστεθούν και νέες δραστηριότητες ή να τροποποιηθούν οι υπάρχουσες.

«Το Λύκειο Ελληνίδων προχωρά με αισιοδοξία στη δεύτερη 100ετία της ζωής του, ανοίγεται σε ευρύτερους ορίζοντες με παλαιούς και νέους συνεργάτες και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο», κατέληξε η. κ. Λιγοψυχάκη.

Ακολούθησε ενημέρωσε από την Έφορο Χορού κ. Κατερίνα Δαφερέρα και τους δασκάλους των τμημάτων και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.