Παρουσίαση του βιβλίου «Περιπέτεια στη Σύρο» του συγγραφέα James Antoniou

Πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της δημιουργίας

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων εκτυλίσσεται η ιστορία του δεύτερου βιβλίου της αστυνομικής λογοτεχνικής σειράς «Οι Περιπέτειες του Αρχιφύλακα Λιαδέλη», του James Antoniou.

Η "Περιπέτεια στη Σύρο" παρουσιάστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΒΟΟΚSTARS.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Βιβλιοθηκών, Μαρίζα Αγγελοπούλου, καλωσόρισε τον James Antoniou, ο οποίος μίλησε στο κοινό για τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων που πήρε σάρκα και οστά αρχικά ως ένα πείραμα μιας ομάδας φίλων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας δωρεάν, ηλεκτρονικής, σε εβδομαδιαία βάση, αστυνομικής περιπέτειας.

Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι πριν από δύο χρόνια, στο Μοναστηράκι. Η κουβέντα του συγγραφέα και της παρέας του περιστρεφόταν γύρω από τον χώρο του βιβλίου με τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας. «Συζητούσαμε το κόστος των βιβλίων, κατά πόσο μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των βιβλιόφιλων και η απορία μας ήταν αν πλέον αυτό για το μέσο Έλληνα, που δεν βγάζει 2.000 ευρώ για να κινηθεί άνετα, μπορεί να γίνει εφικτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, θύμισε στους φίλους του ότι κατά τη δεκαετία του 1960-1970, ακόμα και τα μεγαλύτερα βιβλία παρουσιάζονταν πρώτα στο ραδιόφωνο σε συνέχειες και ο κόσμος μπορούσε, χωρίς καμία επιβάρυνση, να ακούσει κάτι και να περάσει τον χρόνο του πιο ήρεμα. Έτσι, εξετάστηκε το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας διαδικτυακής σελίδας, όπου κάθε εβδομάδα θα ανέβαινε ένα κεφάλαιο του βιβλίου, ανοιχτό στους χρήστες.  

«Το τολμήσαμε και πήγε πάρα πολύ καλά. Οι επισκέψεις ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που προσδοκούσαμε. Οπότε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο βιβλίο.

Ο Αρχιφύλακας Λιαδέλης ερευνά εγκλήματα και τις ομορφιές της Ελλάδας

Η αγάπη των αναγνωστών για την «Περιπέτεια στην Πάργα» έδωσε τη δυνατότητα στον κεντρικό ήρωα, τον Αρχιφύλακα Λιαδέλη να βρει τη θέση που του αρμόζει ανάμεσά μας και να μας συντροφεύει πλέον μέσα από τη δική του σειρά βιβλίων.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς "Οι Περιπέτειες του Αρχιφύλακα Λιαδέλη" είναι η "Περιπέτεια στη Σύρο", νησί που επέλεξε ο συγγραφέας ανάμεσα σε δεκάδες άλλα μέρη της Ελλάδας, λόγω τόσο της απαράμιλλης ομορφιάς του και του πολιτισμού που αποπνέει, όσο και της σχέσης της οικογένειάς του με αυτό. «Έχω την τύχη να μένουν εδώ η μητέρα μου και ο αδερφός μου και να μπορώ να έρχομαι πιο συχνά», σημείωσε. Μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά βιβλίων, οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πολλές περιοχές της χώρας μας και οι κοινωνίες να αισθανθούν περήφανες για τον τόπο τους, ο οποίος εμπνέει και γοητεύει.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η Αναστασία Τσέκερη, επιμελήτρια του κειμένου και του εξωφύλλου, το οποίο έχει αρκετά vintage στοιχεία.