Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Έναρξη Φεστιβάλ Ρεμπέτικου

  • Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2018 - 14:58

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, «Σύρος Πολιτισμός 2018»,  την Τετάρτη 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», στην Έπαυλη ΤσιροπινάΜια συνδιοργάνωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Συμμετέχουν:

21:00 | Το Ιταλικό σχήμα του Carmelo Siciliano

Σε παραδοσιακά, Ρεμπέτικα και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας με τους: Carmelo Siciliano, Simona Gatto και Sergio Pugnalin. 

Τρεις ταλαντούχοι μουσικοί και ερμηνευτές που έχουν τοποθετήσει το παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι σε μια ιδιαίτερη θέση στο μουσικό τους ορίζοντα.

21:45 | Δημήτρης Μυστακίδης - «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»

Έπαυλη Τσιροπινά Ποσειδωνία

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης και δάσκαλος της λαϊκής κιθάρας, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις του σε Ελλάδα και εξωτερικό και αφού εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρόσφατη World Music Expo στην Πολωνία, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις για λαϊκή κιθάρα αγαπημένων τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Μαζί του οι πρώην φοιτητές του και σταθεροί πλέον συνεργάτες του, Ιφιγένεια Ιωάννου (τραγούδι) και Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα και τραγούδι). Στην ηχοληψία ο Χρήστος Μέγας.

Είσοδος: 5 ευρώ (για τις 2 παραστάσεις)

Προπώληση εισιτηρίων στο Θέατρο Απόλλων (22810 85192) και στο Επιμελητήριο Κυκλάδων (22810 82346).