Θεατρικό παιχνίδι με την Πολυξένη Ζερβού στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης

Με οδηγό τη φαντασία και τον αυθορμητισμό

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη θεατρική τέχνη και να εξοικειωθούν μαζί της μέσα από αυτοσχεδιασμούς και ενδιαφέρουσες δραματοποιήσεις παραμυθιών, προσφέρει στους μικρούς φίλους της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης.

Η Πολυξένη Ζερβού, φοιτήτρια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τη δομή για ένα ακόμη καλοκαίρι, πραγματοποιώντας στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, προσαρμοσμένες σε τρία διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ.

Η πρώτη ημέρα απευθυνόταν σε παιδιά 6-7 ετών και περιελάμβανε αφήγηση του παραμυθιού «Το θυμωμένο λιοντάρι». Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μαζί με τους εμψυχωτές προσπάθησαν να δραματοποιήσουν την ιστορία, λαμβάνοντας μέρος στα προβλεπόμενα παιχνίδια, αλλά και ενσαρκώνοντας τους ρόλους των ζώων της ζούγκλας που συναντάμε στο παραμύθι. Στη δράση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων και παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό-Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου «Η παλάμη του Θεού».

Τα παραμύθια αποτέλεσαν το θέμα της δεύτερης ημέρας. Παιδιά ηλικίας 8-9 ετών κλήθηκαν να σκεφτούν έναν χαρακτήρα για τον εαυτό τους και να δουν πώς αυτός θα λειτουργούσε μέσα από διάφορους αυτοσχεδιασμούς.

Ο κύκλος των τριήμερων δράσεων ολοκληρώνεται σήμερα. Συμμετέχοντες 11-12 ετών θα λάβουν μέρος σε παιχνίδια δεσίματος μιας ομάδας, προκειμένου να συγκεντρωθούν και εν συνεχεία να καταπιαστούν με αυτοσχεδιασμούς, τους οποίους θα χτίσουν και θα σκηνοθετήσουν οι ίδιοι, φτιάχνοντας ιστορίες με λέξεις-κλειδιά που θα έχουν γράψει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα ίδια την πλοκή και τους χαρακτήρες της ιστορίας τους.

Ο σχεδιασμός των δράσεων ανήκει στην Πολυξένη Ζερβού, ενώ η ομάδα των υπόλοιπων εθελοντών που παρέχει την πολύτιμη βοήθειά της αποτελείται από τους: Γεωργία Νομικού, Άντα Κόνταρη και Ακριβό Ζερβό.