Η μεσαιωνική Βρετανία, την εποχή του Βασιλιά Αρθούρου, θα είναι ο πρώτος «σταθμός» των μελών της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για την περίοδο 2019-2020

Κάθε μήνα και ένα μαγικό «αναγνωστικό» ταξίδι

Ενδιαφέροντες τόπους θα εξερευνήσουν οι μικροί αναγνώστες της Σύρου μέσα από την ιστορία που ανοίγει σήμερα το απόγευμα τον τέταρτο κύκλο συναντήσεων της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης.

Με αφετηρία τον φιλόξενο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης, παιδιά Δημοτικού (6-12 ετών) θα ταξιδέψουν «Στο κάστρο του βασιλιά Αρθούρου» με τη χρονομηχανή του καθηγητή Αμπέριου Βολτ.

Η συγκεκριμένη περιπέτεια αποτελεί μέρος της σειράς βιβλίων «Ταξίδι στον χρόνο» με πρωταγωνιστή τον ποντικό Τζερόνιμο Στίλτον, συγγραφέα και Διευθυντή της πιο επιτυχημένης εφημερίδας της Ποντικονήσου «Ηχώ των Τρωκτικών».

Αυτή τη φορά, οι φίλοι του Τζερόνιμο Στίλτον θα φτάσουν μαζί του σε μακρινές εποχές, θα γνωρίσουν σπουδαία πρόσωπα, θα συναντήσουν άγρια θηρία, θα πάρουν μέρος σε ιπποτικούς αγώνες για να απελευθερώσουν μια αιχμάλωτη δεσποσύνη και θα λύσουν τα πιο παράξενα μυστήρια της ιστορίας.

Σταθερά μέλη και καινούριοι φίλοι

Οι φετινές συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιούνται κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα, στις 16:00. «Είμαι περίεργη να δω αν τα παιδιά θα ανταποκριθούν το ίδιο θερμά, δεδομένου ότι το πρόγραμμά τους είναι γεμάτο δραστηριότητες», αναφέρει στην «Κοινή Γνώμη», η συντονίστρια κ. Άννα Ρούσσου. Παρόλα αυτά, η νέα ώρα θα εξυπηρετήσει αρκετά τους τους μαθητές, που θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την Παιδική Βιβλιοθήκη αμέσως μετά το τέλος του ολοήμερου σχολείου.

Εντυπωσιακό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι η Λέσχη διαθέτει πιστά μέλη, που επί τρία χρόνια συμμετέχουν σταθερά της δράσεις της, ενώ κάθε χρόνο αποκτά και νέους φίλους, που επιθυμούν να αφιερώσουν μία ώρα για έναν διασκεδαστικό και συνάμα εποικοδομητικό περίπατο στον μαγικό κόσμο των βιβλίων.

Τα πολλαπλά οφέλη του διαβάσματος

Στόχος της κ. Ρούσσου είναι η ανάγνωση ενός διαφορετικού βιβλίου σε κάθε συνάντηση της ομάδας. «Προσπαθώ να ολοκληρώνω το βιβλίο που ξεκινάμε, καθώς υπάρχει η πιθανότητα κάποιο παιδί να μην μπορέσει να παρευρεθεί την επόμενη φορά. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να επαναλάβουμε και κάποια πράγματα, στην περίπτωση που ένα καινούριο μέλος προστεθεί στη συντροφιά μας», δηλώνει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως τα παιδιά θέλουν να εξελίσσονται γρήγορα τα πράγματα και να ακούν συνεχώς νέες ιστορίες που θα τους συναρπάσουν και θα τους κινήσουν το ενδιαφέρον για να τις αναζητήσουν και να εμπλουτίσουν την προσωπική τους συλλογή.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι το εξωσχολικό διάβασμα έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά, τα οποία αποκτούν σταδιακά άνεση τόσο στο λόγο όσο και στη γραφή. «Χαίρομαι ιδιαίτερα, που βλέπω πως μετά από κάθε συνάντησή μας στη Βιβλιοθήκη, τα παιδιά δανείζονται βιβλία, τα ξεφυλλίζουν, τα διαβάζουν και δείχνουν έκδηλα την αγάπη τους γι’ αυτά».