Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων συγκίνησε, προβλημάτισε και μετέδωσε με μοναδικό τρόπο το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου

«Οι Άγγελοι της Γης» γέννησαν ελπίδα

  • Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:13

Το μεταναστευτικό ζήτημα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι κοινωνικές αντιλήψεις, καθώς και η δύναμη της πίστης ήταν μερικά από τα θέματα που φωτίστηκαν μέσα από τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Λαζαρέττων.

Η θεατρική παράσταση «Οι Άγγελοι της Γης», την οποία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλίκη Λεονταρίτη ήταν βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Παρασκευά Ζαχαρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λαζαρέττων και η σκηνοθέτης Λία Μπάρμπα ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν από κοινού μία συγκινητική παράσταση που άγγιξε και προβλημάτισε με τα αγγελάκια του Συλλόγου να περιβάλλουν την εντυπωσιακή φάτνη σκορπίζοντας στα πρόσωπα και τις ψυχές μας το φως της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο, πιο φωτεινό και ανθρώπινο.

«Ο Θεός έστειλε τον Ιησού να διδάξει στους ανθρώπους την αλήθεια. Ο Ιησούς ήρθε ανάμεσά μας για να σώσει το ανθρώπινο γένος, να στήσει τις γκρεμισμένες γέφυρες επικοινωνίας με τον Θεό, να φανερώσει στους ανθρώπους το θέλημά Του και να αποκαταστήσει τον άνθρωπο στην αληθινή του Δόξα», τόνισε ο κ. Ζαχαρίου.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης απηύθυναν θερμές ευχαριστίες προς τους παρευρισκόμενους που για ένατη συνεχή χρονιά κατέκλυσαν το θέατρο Ευανθία Καΐρη και ευχήθηκαν το μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να μας ενώσει και να χαρίσει ριήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.