Η «σοφία της παράδοσης» σκόρπισε κυκλαδίτικο άρωμα στην Κορινθία

Αξέχαστες εμπειρίες και νέες φιλίες στις αποσκευές της

Την περιοχή της Ποσειδωνίας και το νησί της Σύρου εκπροσώπησε στην 3η Γιορτή Κορινθίας ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από τις Κυκλάδες.

Το Φεστιβάλ Χορού και Πολιτισμού που διοργανώθηκε από τον Χορευτικό Όμιλος Κορινθίας με την συμπαράσταση της Π.Ε. Κορίνθου και του Αρχείου Ελληνικού Χορού.

Περίπου 500 χορευτές από διάφορα μέρη της χώρας πήραν μέρος στη διήμερη αυτή γιορτή που έχει ως στόχο την ανάδειξη όψεων της πλούσιας ελληνικής μουσικοχορευτικής χορευτικής κληρονομιάς, την ενίσχυση της επικοινωνίας, της αλληλεπίδρασης και η σύσφιξη των σχέσεων  μεταξύ των  πολιτιστικών  φορέων, καθώς και την ανάδειξη, προώθηση και αξιοποίηση του πολιτιστικού και τουριστικού πλούτου της περιοχής της Κορίνθου

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η 25μελής αποστολή της «σοφίας της παράδοσης» ξεναγήθηκε από φίλους της στην Κορινθία και στα Μέγαρα και μοίρασε αναμνηστικά από την Σύρο που προμηθεύτηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως επίσης και λουκούμια, προσφορά του χορευτή του Ομίλου και χορηγού, Γιάννη Βαμβακούση (Λουκούμια Κορρές).

Σύμφωνα με την πρόεδρο, Σοφία Λούβαρη, τα μέλη του Ομίλου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. «Γυρίσαμε στο νησί με τις αποσκευές γεμάτες εμπειρίες, νέες φιλίες και ικανοποίηση για την εξαιρετική παρουσία της ομάδας μας και πλέον είμαστε πανέτοιμοι για τη δική μας γιορτή, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «συριανοπατώ», που έρχεται πιο δυνατό από ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην «Κοινή Γνώμη».