Το Κουκλοθέατρο γιόρτασε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Κυκλαδίτικο νησί

Η Μύκονος υποδέχτηκε την Εθνική Λυρική Σκηνή

Με την παράσταση "El retablo de maese Pedro" έπεσε η αυλαία της 5ης Γιορτής Κουκλοθεάτρου, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον σπουδαίο συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία μοναδική παράσταση γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας.

Στο πλαίσιο της φετινής Γιορτής παρουσιάστηκαν επίσης οι παραστάσεις «Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη» από την ομάδα θεάτρου X-SALTIBAGOS (Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο), «Ιστορίες του ουρανού και των ανθρώπων» από τους Pulsar Hibiscus (Αίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ), και «Ο ψαροτρομάρας» από το Κουκλοθέατρο Κρήτης για τους μαθητές σχολείων.

Παράλληλα, διεξήχθησαν διήμερα εργαστήρια κατασκευής κούκλας για παιδιά, από τον μαγικό κόσμο των πουλιών, με τη βοήθεια της ομάδας Πλαγγόνες. Στη συνέχεια, οι κούκλες που δημιουργήθηκαν, κρύφτηκαν στα σοκάκια της Χώρας της Μυκόνου, στις φωτεινές βιτρίνες των καταστημάτων, καλώντας τους μικρούς φίλους σε ένα μαγικό παιχνίδι εξερεύνησης. Οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν 10 διαφορετικές χειροποίητες κούκλες και μπήκαν στην κλήρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ο Δήμος Μυκόνου και η ΚΔΕΠΠΑΜ ευχαρίστησαν την Εύα Νικηφόρου, η οποία κάθε χρόνο συμβάλλει σημαντικά στη διοργάνωση της γιορτής, όλους τους συντελεστές για τις παραστάσεις τους, τους χορηγούς αλλά και τους φίλους του κουκλοθεάτρου που αγκαλιάζουν διαχρονικά το θεσμό.