Ιστορίες και κουλτούρα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στη Ρουμανία από το «Eye’s Walk Digital Festival”

Η τέχνη και η κοινωνία αλλάζουν

Σε πυρετώδεις ρυθμούς για την προετοιμασία της επόμενης παραγωγής της με επίκεντρο την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, βρίσκεται η δραστήρια ομάδα του «Eye's Walk Digital Festival».

Το έβδομο ραντεβού του καινοτόμου φεστιβάλ με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα σχεδιασμό των μεγάλων διοργανώσεων του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός», από 27 έως 31 Ιουλίου 2020.

Η φετινή παραγωγή με τίτλο "HermAphrodite" θα μιλήσει στο κοινό για τα Φύλα, τη Διαφορετικότητα και τον Πλουραλισμό.

Η ομάδα του φεστιβάλ καλεί καλλιτέχνες, performers, κοινωνικές ομάδες, ακτιβιστές και επιστήμονες να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.eyeswalk.gr) μέχρι και τα τέλη Απριλίου 2020.

«Χωρίς ορατότητα, δεν υπάρχει ιστορία ούτε πολιτισμός»

Παράλληλα, οι διοργανωτές ανέλαβαν μία αξιόλογη πρωτοβουλία. Να μας δίνουν, κάθε εβδομάδα, τροφή για σκέψη. Διηγήσεις από τη Ρουμανία σχετικά με τις ιστορίες και την κουλτούρα των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων. Το υλικό αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας  αρχείων  του οργανισμού για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ACCEPT Association.

«Μέσω της τέχνης εργαζόμαστε για την ορατότητα των διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και της κουλτούρας τους. Για την κατανόηση των έμφυλων ταυτοτήτων, για ένα πιο δυνατό "Μαζί"», δηλώνει η curator του φεστιβάλ, Φιλία Μηλιδάκη.

Το «Eye's Walk Digital Festival» συμμετέχει ως εταίρος και υποστηρίζει το διαβαλκανικό έργο "We are Here and Everywhere in the Balkans" μαζί με Έλληνες συνεργάτες του σε Σύρο, Αθήνα &  Θεσσαλονίκη. Επίσης μαζί με τους οργανισμούς ACCEPT Association (Ρουμανία), Glas Foundation (Βουλγαρία) και το ECPI- Euroregional Center for Public Initiatives (Ρουμανία) θα παρουσιάσει πλούσιο αρχειακό υλικό από την κουλτούρα και τις ιστορίες των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων στα Βαλκάνια. Το έργο έχει βραβευτεί από το Goethe Institut  & Cultural Management Academy Fund Project 2019.

Τα κείμενα που θα παρουσιάζονται είναι στα Αγγλικά και αποτελούν το αποτέλεσμα έρευνας των συνεργατών μας στα Βαλκάνια.

«Γιατί χωρίς ορατότητα δεν υπάρχει ιστορία ούτε πολιτισμός», επισημαίνει η κ. Μηλιδάκη, εκτιμώντας πως: «Η τέχνη, ο πολιτισμός, η κοινωνία μας θα αλλάξουν. Θα γίνουν πιο ανθρωποκεντρικές καθώς το μεγάλο ΜΑΖΙ πιστεύουμε θα είναι και το μεγάλο κέρδος μας, με την έξοδο από την τωρινή πανδημία του κορωνοϊού.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο του “Eye’s Walk Digital Festival” , επισκεφτείτε τον επίσημο δικτυακό τόπο ή στείλτε μήνυμα στο info@eyeswalk.gr.

Ετικέτες: