Αγαπημένες ταινίες από τα 13 χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων δίνουν χρώμα στις ημέρες της καραντίνας

Κινηματογραφικές βραδιές από το Animasyros

  • Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2020 - 06:18

Το Animasyros, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ μικρών και μεγάλων, η καρδιά του οποίου χτυπά για 13 χρόνια στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, προσκαλεί τους φίλους του να αφεθούν στη μαγεία των κινουμένων σχεδίων μέσα από μία σειρά προβολών για την περίοδο της… καραντίνας.

Η ομάδα του Διεθνούς φεστιβάλ επιλέγει και παρουσιάζει κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook μερικές από τις καλύτερες ταινίες που όλα αυτά τα χρόνια τρύπωσαν στις «αποσκευές» του και αγκαλιάστηκαν θερμά από το κοινό της μεγάλης διοργάνωσης.

Όπως υπογραμμίζεται, το σύνθημα #μένουμεσπίτι έγινε η αφορμή για να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους να απολαμβάνουμε ταινίες, μουσική, θέατρο και χορό. Σπουδαίοι καλλιτέχνες, αλλά και φορείς (Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Πορεία, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Onassis Foundation κ.α.) προσφέρουν την «περιουσία» τους δωρεάν στο κοινό τους, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Γνωριμία με το πιο αισιόδοξο κινηματογραφικό είδος

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του Animasyros σκέφτηκε να βουτήξει βαθιά στα αρχεία της και στον ωκεανό του διαδικτύου και να βγάλει στο φως σπουδαίες ταινίες animation που έχουν ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού μέσα στα 13 χρόνια του φεστιβάλ. Οι ταινίες προσφέρονται ήδη από τους δημιουργούς τους δωρεάν στο διαδίκτυο και το Animasyros φροντίζει να τις συστήσει και στο δικό του κοινό, παρουσιάζοντας μία επιλογή τους κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19.00, στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook. Μαζί με τις ταινίες έρχεται και μία μικρή ιστορία για να γνωρίσετε καλύτερα το πιο αισιόδοξο κινηματογραφικό είδος.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη παρουσιαστεί το "Una Furtiva Lagrima" του Carlo Vogele, που είχε μαγέψει το κοινό και την κριτική επιτροπή κατά τη διεξαγωγή του Animasyros 5.0. Το πρωτότυπο αυτό animation με τη χρήση αντικειμένων (ή καλύτερα ψαριών), αφηγείται την ιστορία ενός ψαριού, πριν «πέσει»…στο τηγάνι. Και όλα αυτά, υπό τους ήχους της υπέροχης μελωδίας της ομώνυμης romantza από την όπερα του Ντονιτσέτι «Το Ελιξήριο του έρωτα» με τη φωνή του Caruso. Επιπλέον, προβλήθηκαν επιλεγμένες φοιτητικές ταινίες από την κορυφαία σχολή του Παρισιού, Gobelins, l'école de l'image.

Με αφορμή τις προετοιμασίες του Animasyros 13, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Τσεχία, το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας παρουσίασε χθες τις παιδικές ταινίες της διάσημης σχολής κινηματογράφου της Πράγας FAMU. Ειδικότερα, έγινε μία επιλογή από τα καλύτερα έργα των φοιτητών και απόφοιτών της των τελευταίων δέκα ετών που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε εκατοντάδες φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Αναζητήστε τα στην επίσημη σελίδα του Animasyros και μείνετε συντονισμένοι για ευφάνταστες επιλογές ταινιών animation.

Ετικέτες: