“Θύμα” της νέας κατάστασης και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου της Σύρου

Αναβολή του 8ου Akropoditi DanceFest

Το «δρόμο» του 9ου Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου θα ακολουθήσει μοιραία άλλο ένα αξιόλογο κομμάτι του φεστιβαλικού παζλ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, το οποίο ανανεώνει το ραντεβού με τους φίλους του για τον επόμενο χρόνο.

Μετά την ακύρωση του 3ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "συριανοπατῶ" (22-25 Απριλίου) και του 9ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Ερμούπολης που επρόκειτο να διεξαχθεί από 29 έως 31 Μαΐου, «θύμα» της νέα κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται σε πολιτιστικό επίπεδο υπήρξε και η μεγάλη μουσική διοργάνωση του «Ούριου Ανέμου».

Αυξάνονται οι απώλειες

Λίγες ημέρες αφότου οι ακορντεονίστες ματαίωσαν τη φετινή συνάντησή τους, το Κέντρο Χορού & Παραστατικών Τεχνών «Ακροποδητί» ανακοίνωσε την αναβολή του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου. Υπενθυμίζεται ότι το Akropoditi DanceFest, τρίτο κατά σειρά φεστιβάλ στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2020» δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί κατά την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο (11-24 Ιουλίου), όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Οι νέες συνθήκες και περιορισμοί επιβάλλουν την αναβολή του συνολικού προγράμματος εργαστηρίων και εκδηλώσεων και τη μεταφορά του στον Ιούλιο του 2021.

Παρόλα αυτά, και ανάλογα με τις εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα, εξετάζεται το ενδεχόμενο υλοποίησης κάποιων εξωτερικών δράσεων και εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου ευχαριστούν τους φίλους και συνεργάτες τους για τη μέχρι σήμερα υποστήριξή τους και εύχονται σε όλους υγεία, καθώς και μια δημιουργική συνέχεια στις δραστηριότητές τους. Τέλος, υπογραμμίζουν ότι, θα ενημερώσουν το συντομότερο δυνατό το κοινό του νησιού για τα νέα τους σχέδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για τις προϋποθέσεις και τους όρους διεξαγωγής εκδηλώσεων και διοργανώσεων, το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.