Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας Αναγνωστηρίου του Τμήματος ΓΑΚ Σύρου

Πρόσβαση κατόπιν ραντεβού

  • Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2020 - 06:30

Κατόπιν συνεννόησης είναι στο εξής δυνατή η προσέλευση στο αναγνωστήριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Κυκλάδων, στο πλαίσιο τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων στις δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την προστασία της υγείας τόσο του προσωπικού όσο και των εξυπηρετούμενων πολιτών.

Σύμφωνα με τον Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας του Αναγνωστηρίου που συντάχθηκε βάσει των συστάσεων για την επαναφορά της Κανονικής Λειτουργίας των Βιβλιοθηκών και τη Διαχείριση του Φυσικού Υλικού αναφορικά με τον COVID-19 της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης, ο χώρος θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή (09:00-13:00).

Για την αποφυγή συγχρωτισμού, στα τραπέζια μελέτης θα προσέρχονται μέχρι και τρεις  ερευνητές ανά ημέρα. Οι ερευνητές προσέρχονται αυστηρά μετά από προηγούμενη συνεννόηση και μόνον κατόπιν ραντεβού. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για τα ραντεβού είναι: 2281086891 & τα email mail@gak.kvk.sch.gr και gakank.ermoupolis@gmail.com

Στο πλαίσιο συνεννόησης για τα ραντεβού και στην περίπτωση που οι ερευνητές γνωρίζουν το υλικό που χρειάζονται, θα πρέπει να το δηλώνουν στο τηλέφωνο/ email, προκειμένου αυτό να είναι διαθέσιμο για επιτόπια έρευνα.

Προς το παρόν αναστέλλεται η παροχή προς μελέτη αταξινόμητου αρχειακού υλικού.

Οι ενδιαφερόμενοι για τα δικαστικά αρχεία, στο πλαίσιο συνεννόησης για το ραντεβού θα πρέπει να έχουν στείλει γραπτό αίτημα με τα αντίγραφα που επιθυμούν για χορήγηση, προκειμένου αυτά να είναι έτοιμα προς παράδοση και να αποφεύγεται η μακρόχρονη παραμονή του στο χώρο.

Το κοινό καλείται να προσέρχεται με δικά του γάντια και μάσκες και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής.

Για τη σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας του Αναγνωστηρίου λήφθηκαν υπόψιν οι οδηγίες που ακολουθούνται από Βιβλιοθήκες στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Ασία και Αυστραλία, όπως έχουν συγκεντρωθεί από τον Οργανισμό International Federation of Libraries Associations and Institutions.

Τα Αρχεία Νομού Κυκλάδων είναι περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που υπάγονται στον Υπουργό Παιδείας, Δια Bίου Mάθησης και Θρησκευμάτων. Βασικός σκοπός των Γ.Α.Κ.-Αρχείων Νομού Κυκλάδων είναι η εποπτεία, διάσωση, συγκέντρωση, ταξινόμηση και ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του Νομού Κυκλάδων -πλην της Νάξου, όπου υπάρχει Μόνιμο Τοπικό Ιστορικό Αρχείο- καθώς και η διάθεση και η με ποικίλους τρόπους αξιοποίησή του.

Τα Αρχεία Νομού Κυκλάδων στεγάζονται από το 1990 σε κτήριο, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Ερμούπολης, στην Πλατεία Μιαούλη. Τα γραφεία των Αρχείων είναι ανοικτά για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8.30 -14.30.

Ετικέτες: