Έτοιμη η νέα Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη στην περιοχή του Δανακού

Η χαρά της ανάγνωσης μεταδίδεται σε όλη τη Σύρο

Σε νησί του βιβλίου τείνει να εξελιχθεί σύντομα η Σύρος, προσθέτοντας έναν ακόμη τίτλο ανάμεσα σε όλους αυτούς που την χαρακτηρίζουν και αναδεικνύουν τις ομορφιές, τις αρετές αλλά και το αισθητό προβάδισμά της σε πολλά και διαφορετικά πεδία.

Με γοργούς ρυθμούς, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αποκτά συνεχώς νέους σταθμούς «τροφοδοσίας» κατοίκων και επισκεπτών που αγαπούν το βιβλίο και του φυλούν σταθερά μία θέση στην καθημερινότητά τους.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία της δεύτερης ανοιχτής δανειστικής βιβλιοθήκης της Κοινότητας Γαλησσά, συνέχεια της αξιόλογης προσπάθειας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της συμβούλου, Αγνής Βουτσίνου.

Τα ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια που απέσπασε η πρώτη Βιβλιοθήκη στη στάση Νο. 8, στον Γαλησσά, αλλά και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στη δράση της Κοινότητας, οδήγησε στην προετοιμασία μίας ακόμη χαρούμενης γωνιάς για τους αναγνώστες κάθε ηλικίας.

Η Ανοιχτή Δανειστική Βιβλιοθήκη στην περιοχή του Δανακού που διακόσμησε με τα έργα του ο Γιάννης Βαρθαλίτης είναι έτοιμη να μεταδώσει τη μαγεία του βιβλίου μέσω των τίτλων που φιλοξενούνται στα ράφια του. Όσοι ενδιαφέρονται να δανειστούν ή να δανείσουν ένα βιβλίο δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τη στάση του ΚΤΕΛ στο Δανακό και να αφεθούν στη γνώση και τη σοφία που κουβαλά μέσα της.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της κ. Βουτσίνου αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία συνολικά τεσσάρων Ανοιχτών Βιβλιοθηκών στην Κοινότητα Γαλησσά. Οι χρήστες καλούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να τοποθετούν τους τίτλους που επιστρέφουν στο ειδικό κουτί που υπάρχει στη στάση, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 72 ώρες.