“ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ”

Στην καστροπολιτεία του Μυστρά η Λ. Μενδώνη

  • Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020 - 06:28

Την καστροπολιτεία του Μυστρά επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5/8, η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακό κλιμάκιο του υπουργείου, τον βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βερούτη.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Ευαγγελία Πάντου, ενημέρωσε διεξοδικά την κ. Μενδώνη αναφορικά με όλα τα εκτελούμενα έργα που πραγματοποιήθηκαν εντός του αρχαιολογικού χώρο,υ, ενώ επέμεινε στην ολοκλήρωση των εργασιών στα Παλάτια.

Η υπουργός με τη σειρά της, αφού θαύμασε για ακόμη μια φορά, τον πολιτιστικό θησαυρό του Μυστρά, έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς μια νέα αντίληψη του τρόπου διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων.

Να υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου πρωτοποριακού προγράμματος, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να γίνει κοινωνός μιας ξεχωριστής εμπειρίας.

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών, θα παρουσιάζεται η βυζαντινή καθημερινότητα, από τη ζωή των αυτοκρατόρων και τη σχέση τους με τους δεσπότες, μέχρι την αμφίεση και τη διατροφή της περιόδου. Στόχος του προγράμματος, που αναμένεται να λειτουργήσει το 2023, είναι η περαιτέρω ανάδειξη του Μυστρά, ενώ ο επισκέπτης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του να αισθάνεται ότι συμμετείχε και βίωσε την εμπειρία μιας μέρας, όπως εκτυλισσόταν στον χρόνο λειτουργίας του ανακτόρου κατά τη διάρκεια της τελευταίας βυζαντινής περιόδου.