Stray Art Festival: Ματαίωση της φετινής περιπλανώμενης γιορτής της τέχνης του δρόμου στη Σύρο

St(R)ay safe

Δεδομένων των εξελίξεων και με γνώμονα πολλά κριτήρια, η ομάδα διοργάνωσης του «Stray Art Festival» ανακοινώνει τη ματαίωση της φετινής περιπλανώμενης γιορτής του δρόμου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Η πανδημία και τα έκτακτα μέτρα που ακολούθησαν, καθώς επίσης και η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι ανάγκασαν την ομάδα να μη συνεχίσει τις προσπάθειες που κατέβαλε μέχρι και την τελευταία στιγμή για τον σχεδιασμό και την υλοποίησης μίας ακόμη ξεχωριστής διοργάνωσης.

Ωστόσο, τα μέλη της υπογραμμίζουν πως τίποτα δεν τελειώνει εδώ, καθώς βρίσκονται σε αναζήτηση χώρου για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής εορταστικής εκδήλωσης, μικρότερης σε μέγεθος και διάρκεια από το επίσημο φεστιβάλ, εφόσον φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν. Σύντομα θα ανακοινωθούν νεότερα σε ότι αφορά αυτή την εκδήλωση.

Ανάμεσα στις δράσεις του Stray Art Festival με φόντο την 4η διοργάνωσή του στη Σύρο ήταν και ο διαγωνισμός Stray 20 Sketch που ξεκίνησε από τον προηγούμενο μήνα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες, τοιχογράφους, γκραφιτές, γραφίστες, σχεδιαστές και εικονογράφους να δημιουργήσουν έργα, εντάσσοντας σε αυτά το λογότυπο του Stray, την πλαστική καρέκλα. Δύο από τα υποβληθέντα σχέδια θα επιλέγονταν για να δώσουν χρώμα στις μπλούζες και τις τσάντες του Stray Art Festival 2020.

Φτιάξε το δικό σου σχέδιο!

Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, ο διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέρος της δημιουργικής συντροφιάς της διοργάνωσης, έχουν ακόμα χρόνο για να στείλουν ένα σχέδιο, εμπνευσμένο από το Stray Art Festival. Μέσω του έργου τους, μπορούν να αφήσουν την προσωπική πινελιά τους, εκφράζοντας ελεύθερα τι σημαίνει για τους ίδιους τέχνη του δρόμου, καλοκαίρι, νησί, μουσική, τοιχογραφίες/graffiti, γλέντι και ξεφάντωμα. Οι συμμετέχοντες αποστέλλουν τα σχέδιά τους στο strayartfest.graffiti@gmail.com με τίτλο μηνύματος STRAY20SKETCH και τα προσωπικά σου στοιχεία (ονοματεπώνυμο ή tag, τηλέφωνο επικοινωνίας, fb ή/και instagram profile). Όλα τα έργα παρουσιάζονται σταδιακά στις σελίδες του φεστιβάλ σε facebook και instagram,

Η ομάδα του Stray Art Festival ελπίζει και εύχεται όλοι μας να ανταμώσουμε ξανά στους δρόμους της Σύρου για να αγκαλιαστούμε, να χορέψουμε και να ξενυχτήσουμε! Μέχρι εκείνη τη στιγμή, συνεχίζουμε καθημερινά να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε.

«Να είστε σίγουροι ότι ένας ιός δεν θα καταφέρει να μας νικήσει! Εμείς θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε την "ασθένεια" της κουλτούρας του δρόμου με όποιο τρόπο μπορούμε. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θα συνεργαστούμε για να φέρουμε άλλη μια φορά το παιχνίδι, το αντάμωμα και την αγάπη στο δρόμο, στο Stray Art Festival 2021!».

Ετικέτες: