Μεγάλη συμμετοχή και πλατιά χαμόγελα στη νέα πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Μυκόνου

Δυναμικό ξεκίνημα για το 1ο Mykonos Youth Festival

Σημείο συνάντησης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά και εφήβους στο νησί των ανέμων με την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό και την απαράμιλλη κυκλαδίτικη ομορφιά, αποτελεί από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής το 1ο Mykonos Youth Festival.

Το πρωτοεμφανιζόμενο φεστιβάλ του Δήμου Μυκόνου που φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός, διεξάγεται στον υπέροχο αύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Πετεινάρο, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τον covid-19.

Τους μικρούς και μεγάλους φίλους της διοργάνωσης χαιρέτισε η Εντεταλμένη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Ελένη Κοντιζά, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν τόσο ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, όσο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε με την παιδική παράσταση «Ο Πειρατής στο νησί των Μαγισσών» από το Θέατρο «Πολύτεχνο». Τα παιδιά παρακολούθησαν την ιστορία ενός πειρατή, που αποφασίζει να αφήσει πίσω του την πειρατική ιδιότητά του και την άτακτη ζωή του για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να προσφέρει τη βοήθεια και την αγάπη του. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα μοναδικό «πάντρεμα» λαϊκού, έντεχνου, ρεμπέτικου και ροκ τραγουδιού από τους Μυκονιάτες «FAMILIA MUSICATTA». Τέλος, οι Χορευτικές Ομάδες του νησιού ξεσήκωσαν για μία ακόμη φορά το κοινό του με το κέφι και τη ζωντάνια τους. Με οδηγό την παράδοση, η χορευτική ομάδα «Μαντώ» ταξίδεψε τους θεατές στα νησιά του Αιγαίου, ενώ η «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» έδωσε το δικό της χρώμα στην βραδιά παρουσιάζοντας χορούς από την χαμένη πατρίδα την «Μικρά Ασία» σαν ένδειξη διαμαρτυρίας στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν την μετατροπή του πιο σημαντικού μνημείου της Ορθοδοξίας την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν έπαινοι σε μικρούς καλλιτέχνες της Μυκόνου οι οποίοι συμμετείχαν στη δημιουργική δράση του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Με αρκετά μεγαλύτερη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν και οι εκδηλώσεις της 2ης ημέρας. Το πρόγραμμα περιείχε εργαστήρια Δημιουργικής απασχόλησης, Προσκοπικό παιχνίδι, Circus Workshop καθώς και Basketball Camp, ενώ τελείωσε με την παιδική παράσταση «Ο Ποντικός της Πόλης και ο Ποντικός του χωριού».

Το 1ο Mykonos Youth Festival θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020. Ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις και συναυλίες αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών.

Υπογραμμίζεται πως, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για την είσοδο και την έξοδο του κοινού από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα της υποδομής, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στον χώρο.