Μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες κόμικς και φοιτητές του ΤΜΣΠΣ εξετάζουν την επίδραση της τζαζ στην τέχνη και την ευρύτερη κοινωνία

Η τζαζ σε σκίτσο και χρώμα

  • Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:06

Το Plastico Cafè Gallery υποστηρίζει το Syros Jazz Festival φιλοξενώντας μια συναρπαστική έκθεση αφιερωμένη στον κόσμο της τζαζ και τους καλλιτέχνες που έκαναν αυτό το είδος τόσο διάσημο.

Στην έκθεση συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες σκιτσογράφοι: (Θανάσης Πέτρου, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Σωτήρης Τασιόπουλος, Γιάννης Δ. Αντωνόπουλος, Τάσος Μαραγκός, Κων Χρυσούλης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ξαγοράρης, Θανάσης Καραμπάλιος, Θανάσης Πετρόπουλος, Νώντας Πάνιας, Εβελίνα Δεσποτίδου, Μιχάλης Κουντούρης, Αθηνά Σταυρίδη). 

Παρουσιάζονται επίσης και digital prints πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που έγιναν υπό την επίβλεψη των διδασκουσών Φλωρεντίας Οικονομίδου και Έλσας Χαραλάμπους, σε δύο ενότητες.

Η πρώτη περιλαμβάνει έργα σχεδιασμένα στον υπολογιστή και τυπωμένα ψηφιακά, ενώ η δεύτερη σχέδια κυρίως με μολύβι που δέχθηκαν επεξεργασία και τυπώθηκαν στη συνέχεια ψηφιακά. Τα έργα δημιουργήθηκαν στο Εργαστήριο Σχεδίου – Χρώματος με διδάσκουσες την Φλωρεντία Οικονομίδου (α’ ενότητα) και την Έλσα Χαραλάμπους (β’ ενότητα).

Η έκθεση με την επιμέλεια του Νίκου Αλμπανόπουλου παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 8ου Syros Jazz Festival και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου 2020.

Ετικέτες: