Δημιουργικός χειμώνας στην Κέα

  • Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020 - 06:13

Μουσική, θεατρική αγωγή, πολεμικές τέχνες και παραδοσιακοί χοροί περιλαμβάνονται στο φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κέας για μικρούς και μεγάλους.

Από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ξεκίνησαν μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff, για τα παιδιά ηλικίας 2 – 7 ετών του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, το οποίο ανήκει στο Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».

Η μέθοδος C.Orff, βασίζεται στο παιχνίδι, για να διδάξει βιωματικά όλα τα στοιχεία της μουσικής και συνδυάζει τη μουσική με την κίνηση, τα μουσικά Όργανα με τον Ρυθμό, τον αυτοσχεδιασμό με την ομαδικότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν ένα μάθημα Μουσικοκινητικής, έτσι ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους, το ταλέντο τους, να ακονίσουν το μυαλό τους και να γοητευτούν από τον πραγματικά όμορφο κόσμο της μουσικής! Χρησιμοποιούμε μικρά κρουστά, κατασκευασμένα ειδικά για αυτές τις ηλικίες, και μέσω της κίνησης, των μουσικών οργάνων, των παραμυθιών και των τραγουδιών, μπαίνουμε στον κόσμο της μουσικής! Καλούμε όλους τους μικρούς μας φίλους να μάθουν μουσική μέσα από ένα πολύ ευχάριστο μάθημα!

Στο πλαίσιο των μαθημάτων τηρούνται σχολαστικά όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προστασίας – φυσική απόσταση, χρήση προστατευτικής μάσκας, σωστή υγιεινή χεριών, απολύμανση επιφανειών και οργάνων, καλός αερισμός. Κάθε παιδί χρησιμοποιεί το δικό του όργανο, το οποίο δεν μοιράζεται και απολυμαίνεται μετά τη χρήση. Διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τζούλια Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται μαθήματα πολεμικών τεχνών Kung Fu από τον Σταμάτη Παούρη, κάθε Τρίτη 17.00 – 22.30 και κάθε Τετάρτη 16.45 – 22.15.

Από τον περασμένο μήνα διεξάγονται μαθήματα παραδοσιακών χορών και τσαμπούνας για παιδιά από 4 έως 11 ετών, εφήβους και ενήλικες,με τον χοροδιδάσκαλο και μουσικό Γιάννη Σέρβο.

Το Θεατρικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κέας ξεκίνησε τις συναντήσεις του το Σάββατο 24 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται δύο Σάββατα κάθε μήνα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «Στυλιανός Ρέστης», στην Κορησσία, ώρες 17:00 – 20:00.

Το Εργαστήρι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού και άνω. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η επαφή των παιδιών και των νέων του νησιού με την τέχνη, τη γνώση και τη μαγεία του Θεάτρου! Το Εργαστήρι προάγει την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και τη χαρά της δημιουργίας.

Το δεύτερο και τελευταίο μάθημα αυτού του μήνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες για το μήνα Νοέμβρη θα ανακοινωθούν προσεχώς. Υπεύθυνη προγράμματος: Καλλιρρόη Κορωνιού.

Τέλος, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησαν και τα μαθήματα πιάνου με δασκάλα την κ. Κωνσταντίνα Βρεττού, στο πλαίσιο του Μουσικού Εργαστηρίου Κέας, το οποίο ανήκει στο Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 2 Σάββατα κάθε μήνα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «Στυλιανός Ρέστης», στην Κορησσία, ώρες 10:00 – 17:00.