Περιορισμένο και προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, το φετινό εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Πολιτιστικά Χριστούγεννα μέσω οθόνης

Διαδικτυακές και μαγνητοσκοπημένες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επιτρέπουν, όπως είναι φυσικό, φαντασμαγορικές και μεγάλης εμβέλειας διοργανώσεις, αντίστοιχες με εκείνες του παρελθόντος, που καθιστούσαν μοναδικές τις ημέρες των εορτών στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Πολιτισμού ενέκρινε και εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο τρεις εκδηλώσεις, προσαρμοσμένες στις παρούσες συνθήκες, τις οποίες μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

AnimaXmas 2020

Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης σε συνεργασία με το αγαπημένο φεστιβάλ Animasyros, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό εργαστήριο κινουμένων σχεδίων για παιδιά με τον τίτλο «AnimaXmas 2020». Πρόκειται για μία συνεδρία διάρκειας τριών ωρών που θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020, ώρα14:00-17:00, με θέμα: «Η δική μου ψηφιακή Χριστουγεννιάτικη κάρτα».

ΑΝΩ Χριτούγεννα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ σχεδιάζει τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης συναυλίας του για το 2020 στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, που θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη την Παραμονή των Χριστουγέννων μέσω Youtube και συνεργαζόμενων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας. Όπως και στις καλοκαιρινές διαδικτυακές μεταδόσεις του Φεστιβάλ, το βίντεο της συναυλίας θα εμπλουτιστεί με τηλεοπτικά πλάνα από εξωτερικές κάμερες και drone, μέσω των οποίων θα προβληθούν οι ομορφιές της στολισμένης Άνω Σύρου και Ερμούπολης. Η συναυλία θα περιλαμβάνει έργα για εκκλησιαστικό όργανο και τρομπέτα που θα αποδώσουν οι μουσικοί Ουρανία Γκάσιου και Δημήτρης Γκόγκας αντίστοιχα. Θα συμμετέχει η Παιδική – Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Η συναυλία θα μεταδοθεί την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 στις 17:00.

Μαγνητοσκοπημένες συναυλίες της Φιλαρμονικής

Παράλληλα, ο Δήμος θα διοργανώσει χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από 01 έως και 31 Δεκεμβρίου 2020, όπως την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Μιαούλη με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τον εορτασμό της παραμονής των Χριστουγέννων και της παραμονής πρωτοχρονιάς, χωρίς παρουσία κοινού, με σκοπό την βιντεοσκόπησή τους για ζωντανή προβολή (live streaming) ή μαγνητοσκοπημένη αναμετάδοση.

Στο εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται, τέλος και η συμμετοχή του Δήμου σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του νησιού να παρακολουθήσουν ποικίλες δράσεις στο πλαίσιο ενός ψηφιακού χριστουγεννιάτικου χωριού.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή των παραπάνω προγραμματισμένων δράσεων, οι οποίες θα τεθούν προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαρτάται από τις συνθήκες που θα επικρατούν το επόμενο χρονικό διάστημα.