Συγκέντρωση Χριστουγεννιάτικων καρτών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης με παραλήπτες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας

Με γραμματόσημο την αγάπη

  • Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020 - 06:15

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου - Ερμούπολης συμμετέχει στην προσπάθεια του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Σύρου Ερμούπολης σε συνεργασία με το Win Cancer και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της να φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και να γράψουν ευχές για τους ασθενείς των αντικαρκινικών νοσοκομείων.

Το WinCancer είναι Άτυπη Εθελοντική Οργάνωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης η οποία παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφόρηση, ενεργοποιώντας εθελοντές και συμβάλλοντας μέσω της δράσης της στον αντικαρκινικό αγώνα.

Δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Σιάχο και ξεκίνησε ως βιωματικό διαδικτυακό ημερολόγιο, που βασικό σκοπό είχε να δώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της κοινωνίας για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς, καλεί τους πολίτες να γράψουν αισόδοξες ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων και να γεμίσουν με χαρά και δύναμη τις ψυχές συνανθρώπων που αγωνίζονται για τη ζωή.

Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι της Βιβλιοθήκης μπορούν να βρουν χριστουγεννιάτικες κάρτες ή να δημιουργήσουν και να ζωγραφίσουν τις δικές τους κάρτες. Όλες αυτές θα τις εσωκλείσουν σε φάκελο, τον οποίο θα ρίξουν στην πόρτα της Βιβλιοθήκης ως τις 10 Δεκεμβρίου 2020. Οι κάρτες θα συγκεντρωθούν, θα αποσταλούν, θα απολυμανθούν και θα σφραγιστούν σε φακέλους πριν διανεμηθούν στους παραλήπτες.