Διαδικτυακή ενημέρωση των "Φίλων Πάρου και Αντιπάρου"

Το μέλλον των αρχαίων λατομείων της Πάρου: Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε

  • Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021 - 19:06

Την Τρίτη 16/3/2021 οι «Φίλοι της Πάρου και Αντιπάρου» οργάνωσαν μία διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η ανάδειξη των αρχαίων λατομείων της Πάρου και οι σχετικές εμπειρίες από τον ελληνικό χώρο» που επέτρεψε σε όλους μας να αντλήσουμε πληροφορίες και συμβουλές από τις εμπειρίες που παρουσίασαν οι ομιλητές και τη συζήτηση που ακολούθησε. 

Ένα κύριο μήνυμα από τη συνάντηση είναι ότι η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία της οποιασδήποτε προσπάθειας για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου. Γι αυτό οι ΦτΠΑ ξεκινούν μια προσπάθεια, σε στενή συνεργασία με άλλους συλλόγους, για να βρούμε τον τρόπο και να εξασφαλίσουμε τα μέσα για να σώσουμε το μοναδικό αυτό μνημείο και να το αναδείξουμε μέσα από τη δημιουργία ενός αρχαιολογικού και πολιτιστικού πάρκου στο Μαράθι.

Θέλουμε τη γνώμη σας για το πως να προχωρήσουμε και για το αν θα μπορούσατε εθελοντικά να συμβάλετε. Σας παρακαλούμε να αφιερώσετε 3’ για να συμπληρώσετε ένα μικρό ερωτηματολόγιο.