Υποδοχή των πρώτων επισκεπτών στο Θέατρο Απόλλων, την Έκθεση Μάρκου Βαμβακάρη, το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης και την Πινακοθήκη Κυκλάδων

Οι πολιτιστικοί χώροι της Σύρου άνοιξαν τις πόρτες τους

  • Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021 - 06:11

Η επαναλειτουργία των μουσείων και των χώρων πολιτισμού από την περασμένη Παρασκευή, αποτέλεσε το πρώτο λιθαράκι για την επανέναρξη της πολιτιστικής δραστηριότητας στη μετα-καραντίνα εποχή και –πιο λογοτεχνικά- το ουράνιο τόξο μετά την πολύμηνη υγειονομική καταιγίδα, από την οποία, βέβαια, δεν έχουμε απαλλαγεί ολοκληρωτικά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολιτιστικοί χώροι της Σύρου άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους και υποδέχτηκαν το κοινό με χαρά και τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, οι επισκέπτες θα πρέπει υποχρεωτικά να κρατούν απόσταση ενάμισι μέτρου κατ’ ελάχιστον σε ανοικτούς χώρους και δύο μέτρων κατ’ ελάχιστον σε κλειστούς χώρους και να φορούν μάσκα. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους και τους ξεναγούς. Οι ομάδες επισκεπτών (γκρουπ) δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα δεκαοκτώ άτομα.

Οι ομαδικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν συνεννόησης στο Θέατρο Απόλλων, στα τηλέφωνα του Θεάτρου, στο Βιομηχανικό Μουσείο, την Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, τις εκθέσεις τις Άνω Σύρου, στο τηλέφωνο του Βιομηχανικού Μουσείου.

Ανάμεσα στους επισκέπτες των πολιτιστικών χώρων του νησιού, ήταν και αρκετοί έφηβοι, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, που αποδεικνύει ότι εκτός από την ανάγκη για διασκέδαση και συνάθροιση με φίλους και γνωστούς στο δρόμο ή σε επιχειρήσεις εστίασης, εξίσου μεγάλη είναι και η ανάγκη για πνευματική καλλιέργεια μέσω της επαφής με τον πολιτισμό.

Μετά την επαναλειτουργία των χώρων, το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά και την έκθεση της κ. Λιζέτας Βασιλειάδη «Καταγραφές» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (καθημερινά: 11:00-13:30 και 18:30-21:30).