Η Blue Star Ferries διοργανώνει παιδικό φεστιβάλ στα νησιά της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων στο πλαίσιο ανταπόδοσης και στήριξης των μικρών νησιών

Τον Οκτώβριο το 1ο Bluestarino Festival

  • Τρίτη, 6 Ιουλίου, 2021 - 06:12

Ένα φεστιβάλ για τους μικρούς νησιώτες, εις ένδειξη ανταπόδοσης της στήριξης των μικρών νησιών στην εταιρεία, προετοιμάζει, άνευ απροόπτου, η Blue Star Ferries τον Οκτώβριο στα νησιά της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα από το αίτημα του ομίλου Attica Group, μέλος του οποίου είναι η ακτοπλοϊκή εταιρεία, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων της δραστηριοποίησης της Blue Star Ferries, και της συνεπούς παρουσίας της στις ακτοπλοϊκές γραμμές των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού, αλλά και ως ανταπόδοση στη στήριξη και αναγνώριση των κατοίκων των νησιών αυτών, η εταιρεία επιθυμεί να πραγματοποιήσει το παιδικό φεστιβάλ Bluestarino.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά ηλικιών 4 έως 17 ετών και προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • Δονούσα 7/10
  • Κουφονήσι 8/10
  • Αμοργός 9-10/10
  • Σχοινούσα 11/10
  • Ηρακλειά 12/10

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να φέρει τα παιδιά σε ουσιαστική επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει εργαστήρια τις πρωινές ώρες για τα παιδιά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά τις απογευματινές ώρες.

Με επιστολή του Επιτελικού Διευθυντή Εμπορικής Εκμετάλλευσης της Blue Star Ferries, κ. Δ. Θεοδωράτου, ζητείται από τους αρμόδιους δήμους η σύμφωνη γνώμη τους για την πραγματοποίηση του 1ου Bluestarino Festival στα νησιά, με προϋπόθεση τη διάθεση και των κατάλληλων χώρων για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων που περιλαμβάνει, όπως επίσης και τη διασφάλιση της δυνατότητας συμμετοχής των παιδιών.

Ο κ. Θεοδωράτος καταλήγει, ότι «ευελπιστούμε στην αποδοχή της πρότασής μας, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά στην Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες ένα τέτοιας έκτασης και φιλοσοφίας παιδικό φεστιβάλ».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Blue Star Ferries συνεργάζεται και με το Διεθνές Φεστιβάλ AnimaSyros, στο πλαίσιο του οποίου «τρέχει» ήδη διαγωνισμός, προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο animated spot του παιδικού ήρωα Bluestariino.

Ετικέτες: