Συναυλίες, θέατρο, Stand Up Comedy, παρουσίαση βιβλίων και Ανοιχτό κάλεσμα στη Νεολαία στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου στον Πετεινάρο

2ο Mykonos Youth Festival

Συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, θεατρικές, κωμικές και λογοτεχνικές βραδιές έρχονται να συνεπάρουν και να διασκεδάσουν όλους τους νέους της Μυκόνου στο πλαίσιο του 2ου Mykonos Youth Festival, που διοργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου.

«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε, θεωρούμε πιο επιβεβλημένο από ποτέ να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε και να δώσουμε διέξοδο σε όλους μας για ευχάριστες στιγμές. Έτσι επιλέξαμε και φέτος αγαπημένους καλλιτέχνες και θεάματα για να γεμίσουμε με θετική ενέργεια και γέλιο, κάποια από τα απογεύματα του Αυγούστου», δήλωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, Ελένη Κοντιζά.

Σκοπός του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού που ξεκίνησε πέρυσι τα πρώτα του βήματα είναι να γνωρίσει στη νεολαία τη διαχρονικότητα του νησιού και το σύγχρονο πρόσωπό του, αλλά και να προάγει την έννοια της συλλογικότητας, του εθελοντισμού, προσφέροντας εκτός από χαρά, αισιοδοξία και πολλά νέα ερεθίσματα.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης ξεκίνησε το Σάββατο με μία λογοτεχνική βραδιά στον εξωτερικό χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Πετεινάρο. Η Βούλα Βερώνη παρουσίασε την πρώτη ποιητική συλλογή της με τίτλο "Μνήμη Ασμυριγλένια κι Αντάρα του Τσικνιά" (Λόγος πεζός και έμμετρος). Για το έργο της μίλησαν οι φιλόλογοι Γεωργία Βαλασωτήρη, Δημήτρης Ντοβόλης, Φλώριος Ι. Κρητικός και ο οδοντίατρος και πρώην Δήμαρχος Δρυμαλίας Νάξου,Ιωάννης Μπαρδάνης. Επιπλέον, η Αριάννα Αραμπατζή παρουσίασε το μυθιστόρημά της με τίτλο "Αληγής Αναζήτηση". Στην παρουσίαση συμμετείχαν η συγγραφέας και εκπρόσωπος των εκδόσεων ΖΕΝΙΘ, Μελίνα Τούντα, η Βουλευτής Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού, ο Γενικός Διευθυντής του Αριστοτελείου Κολλεγίου Δημήτρης Γροζούδης και η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου, Μαριγούλα Αποστόλου.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση Προετοιμασίας για την δημιουργία της 1ης Επιτροπής Νεολαίας του Δήμου Μυκόνου. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των νέων στο κοινωνικό γίγνεσθαι, έγινε γνωριμία με την εθελοντική ομάδα Ocean Allies Mykonos και αποδόθηκε  Έπαινος Καλής Πρακτικής στα μέλη της.

Σαν έρθει η μέρα

Με τη διασκέδαση βέβαιη όταν ακούς για Stavento και Ήβη Αδάμου και τις επιτυχίες τους να παίζουν σε κάθε ραδιόφωνο, οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες έρχονται απόψε στη Μύκονο για να ανταμώσουν τους φίλους τους και να τους ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους. “Σαν έρθει η μέρα”, “Δικό μου”, “Να σου τραγουδώ” είναι μερικά από τα τραγούδια που τους συνδέουν και μας έχουν χαρίσει ατέλειωτες ώρες χορού. Με αυτά στις αποσκευές τους, αλλά και τις πολυάριθμες προσωπικές τους επιτυχίες, μας υπόσχονται μια πραγματικά αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία.

Ένα κρητικό γουέστερν

Την Τρίτη 10 Αυγούστου, το κοινό της Μυκόνου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρικό έργο του Θοδωρή Αθερίδη «Άγρια Δύση». Μια κωμωδία γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την αγάπη για την Ελλάδα. Το πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα γουέστερν διαδραματίζεται στην πανέμορφη Κρήτη μας και πιο συγκεκριμένα στα "Λιβάνια" των Σφακίων. Εκεί μια χειμάζουσα - ελέω οικονομικής κρίσης - οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση, πασχίζει να επιβιώσει δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις σχέσεις όλων των ηρώων με απρόβλεπτες συνέπειες. Στην παράσταση σε σκηνοθεσία Αντώνη Κρόμπα, παίζουν ο Τόνυ Δημητρίου, η Σοφία Παυλίδου, η Μαρίνα Σαμάρκου και ο Γιάννης Φραγκίσκος.

"Από την άλλη"

Ο αγαπημένος stand-up comedian Κώστας Μαλιάτσης έρχεται στη Μύκονο στις 11/08 με την νέα του παράσταση. Η πορεία του σε θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συνοδεύεται από πανηγυρικά sold out, δείγμα της αγάπης που του δείχνει ο κόσμος και των διαπιστευτηρίων του απέναντι στη πορεία και τη συνέπεια του έργου του. Ύστερα λοιπόν από μία πανδημία, δύο καραντίνες και την απόλυτη αβεβαιότητα σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, ο Κώστας Μαλιάτσης γέννησε την καινούργια του παράσταση με τίτλο «Από την άλλη». Από τα κείμενα του περνούν, όλες εκείνες οι μικρές φοβίες, οι προβληματισμοί αλλά και οι συνειρμοί που κάνει το μυαλό του γνωστού κωμικού, που στην διήγηση τους δεν μπορείς παρά να ξεσπάσεις σε δυνατά γέλια. Κάθε προσπάθεια να φύγεις…αγέλαστος από το δημιουργικό του παραλήρημα είναι περιττή.

Πανηγυρικό φινάλε

Οι εκδηλώσεις του 2ου Mykonos Youth Festival ολοκληρώνονται την Πέμπτη με τη συναυλία ενός αγαπημένου καλλιτέχνη. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ένας από τους πιο εμπνευσμένους και επιτυχημένους δημιουργούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας , γνωρίζει πώς να γεμίζει το κοινό με μουσική, όμορφα συναισθήματα και καλή διάθεση!

Για φέτος το καλοκαίρι, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των εξαιρετικών μουσικών του, μας ταξιδεύει από τα διαχρονικά «Άγγιγμα Ψυχής» και «Πάρτι»,  μέχρι  τα  απόλυτα αγαπημένα «Δεν Φεύγω» και «Βυθός» και από τα ξεσηκωτικά «Για Σένα», «Χωρίς Αναπνοή» και  «Χέρια Ψηλά» μέχρι το «Όλα ή Τίποτα»και «το Καλοκαίρι μου». Η «Σαϊτιά» και το πρόσφατα αγαπημένο «Χορεύω» έρχονται και συνοδεύουν τα ολοκαίνουρια «Μην αργείς» και «Κανένας μόνος»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για την προσέλευση του κοινού κρίνεται απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 09:00 - 16:00 22893 60140/60141 &

16:00 - 18:00 22893 60120

Σεβόμενοι την πανδημία του Covid – 19, οι διοργανωτές τηρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας για την αντιμετώπιση του.

Ετικέτες: