Ξενάγηση του Ινδού Πρέσβη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης

  • Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:10

Στις εκθέσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης «Ιστορία της γραφής» και «Μια πόλη γεννιέται» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ξεναγήθηκε την περασμένη Παρασκευή ο Πρέσβης της Ινδίας, Amrit Lugun, μετά την εθιμοτυπική επίσκεψή του στο γραφείο του Δημάρχου, Νικόλαου Λειβαδάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Lugun επισκέφτηκε την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με αφορμή την πραγματοποίηση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Tales of Sitar» στο Θέατρο Απόλλων, που διοργάνωσε η χοροθεατρική ομάδα «Μεταμορφώσεις» σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ημέρα ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Ωστόσο, λόγω της συμμετοχής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο τριήμερο πένθος για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, οι δύο παραστάσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου ακυρώθηκαν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρέσβης της Ινδίας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Σύρο, δηλώνοντας ότι είναι από τα λίγα νησιά που από την πρώτη ματιά «κλέβουν» τις εντυπώσεις, συνδυάζοντας μια πλούσια ιστορία με ένα υπέροχο φυσικό τοπίο. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να κάνει μια μικρή βόλτα μέχρι τα Βαπόρια μαζί με μέλη της οικογένειας του. Στάση στο μνημείο του άταφου αγωνιστή στον κήπο του Αγίου Νικολάου και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την γλυπτική και τα σύμβολα του μνημείου. Πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου με πολύ σεβασμό και ουσιαστικές ερωτήσεις, έκαναν στάση στα βαπόρια κι αναγνώριση των νησιών ένα γύρω, ενώ είχαν τη χαρά να περιηγηθούν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το προσωπικό της δομής και να δουν τα βιβλία με θέμα την Ινδία που περιλαμβάνονται στη συλλογή της.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκθέσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης θα είναι επισκέψιμες τα σαββατοκύριακα όλου του Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 19:00-22:00.