«Ο Χέllo (Hello) καλωσορίζει τα παιδιά στην Ελλάδα»: το πρώτο animated σποτ που απευθύνεται σε μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο

«Καρπός» συνεργασίας του ΕΟΤ με το Animasyros

  • Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, 2021 - 06:13

Εμπνευσμένος από ένα μελανόμορφο αγγείο είναι ο κεντρικός ήρωας του πρώτου animated τουριστικού σποτ που απευθύνεται σε μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και προωθεί την Ελλάδα ως προορισμό οικογενειακών διακοπών.

Η ταινία μικρού μικρούς «Ο Χέllo (Hello) καλωσορίζει τα παιδιά στην Ελλάδα» αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Το σποτ, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Ρόιτερ, δημιουργήθηκε με τη χρήση της τεχνικής 2D animation και είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά  & ελληνικά).

Η ανάπτυξη του σεναρίου βασίστηκε στην ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία του σύγχρονου μικρού ταξιδιώτη στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Η ιστορία μας ξεκινάει με τους μικρούς ήρωες μας να «γνωρίζονται» με τον οδηγό τους, τον ΧέLLO, ένα μελανόμορφο αγγείο που ζωντανεύει, μέσα στο σπίτι τους, στην πατρίδα τους. Tο ταξίδι έπειτα αρχίζει μέσα σε ένα σκάφος στη θάλασσα. Το πέρασμα μέσα από εμβληματικά ιστορικά μνημεία, όπως η Ακρόπολη και το αρχαίο θέατρο Επιδαύρου συνδυάζονται με εμπειρίες όπως το νόστιμο και ποιοτικό φαγητό, οι δραστηριότητες στην ύπαιθρο και οι βόλτες στην πόλη. Η ταινία τελειώνει στις υπέροχες και συνάμα ασφαλείς παραλίες της Ελλάδας, όπου τα παιδιά μαζί με τον νέο τους φίλο διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ανεμελιά και μπόλικο παιχνίδι.

Ο κεντρικός ήρωας, ο ΧέLLO (Hello), αντιπροσωπεύει μια μορφή χαρούμενη, φιλική που προσκαλεί τα παιδιά να τον ακολουθήσουν στο ταξίδι του στην Ελλάδα. Οι χαρακτήρες των παιδιών της ταινίας σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν με «καρτουνίστικη» διάθεση, ώστε να μπορούν οι μικροί θεατές να ταυτιστούν με τις εμπειρίες των μικρών ταξιδιωτών στην Ελλάδα. Οι γονείς είναι παρόντες στην ταινία αλλά με τρόπο διακριτικό, ακολουθώντας το θαυμαστό ταξίδι γνωριμίας των παιδιών τους με τη χώρα.

Η ταινία παρουσιάστηκε στην επίσημη έναρξη του 14ου Animasyros, όπου, μεταξύ άλλων, απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Ετικέτες: