Παρουσίαση του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 στο δημοτικό θέατρο Πειραιά

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των  δύο ιστορικών θεάτρων, του δημοτικού θεάτρου Πειραιά και του θεάτρου Απόλλων Ερμούπολης - Σύρου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου,  η παρουσίαση του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 σε εκπροσώπους ΜΜΕ της Αθήνας και του Πειραιά και σε όλους όσους  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου Σύρου Ερμούπολης. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα Αλίκη Λεονταρίτη, έχοντας στο πλευρό της την κα. Μίνα Χειμώνα, μέλος της επιτροπής πολιτισμού Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και την κα. Ελισάβετ Βακονδίου, υπεύθυνη λειτουργίας του θεάτρου Απόλλων.

Τα δύο ιστορικά θέατρα έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας από τον Ιούνιο του 2021 με σκοπό  την ανάδειξη του πολιτισμού, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας πάνω σε πολιτιστικά θέματα. Η πρόταση συνεργασίας, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, βασίστηκε στα κοινά και τις ομοιότητες που ενώνουν την Ερμούπολη και τον Πειραιά, καθώς αποτελούν δύο «αδελφές» πόλεις-λιμάνια,  τόσο ως προς τον τρόπο που δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν ανά τους αιώνες αλλά και λόγω δύο εμβληματικών μορφών που συνέδεσαν το όνομά τους και με τους δύο τόπους, τον Λουκά Ράλλη και τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους οικοδεσπότες του θεάτρου Πειραιά: “Εγκάρδιες ευχαριστίες για τη φιλοξενία στον όμορφο χώρο του φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου Πειραιά απευθύνουμε στον δήμαρχο Πειραιά κύριο Γιάννη Μώραλη καθώς και στον καλλιτεχνικό διευθυντή , φίλο και εκλεκτό συνεργάτη κύριο Λευτέρη Γιοβανίδη. Επίσης, στην υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας κυρία Μαρία Αδαμοπούλου, στους τεχνικούς του θεάτρου και όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημερινής παρουσίασης”  ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, για την αμέριστη στήριξή του, αλλά και όλες τις υπηρεσίες του δήμου Σύρου - Ερμούπολης, τα μέλη της επιτροπής πολιτισμού, τους χορηγούς, τους διοργανωτές, τα στελέχη και τους  συνεργάτες της στο γραφείο πολιτισμού, το θέατρο Απόλλων και όλους τους πολιτιστικούς χώρους οι οποίοι άοκνα εργάστηκαν για αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας. “Όλοι σαν κρίκοι μιας δυνατής αλυσίδας από υλικά σημαντικών συνεργασιών , αμοιβαίου σεβασμού και στήριξης, δημιουργούν προστιθέμενη αξία στο αποτέλεσμα του προγράμματος ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022” ανέφερε χαρακτηριστικά.