Εκδήλωση με θέμα τη στάση των Ελλήνων Καθολικών κατά την Επανάσταση του 1821

  • Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022 - 14:59

Σε μια προσπάθεια να συζητηθεί με ψυχραιμία και υπευθυνότητα η στάση των Ελλήνων Καθολικών κατά την Επανάσταση του 1821, σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνάντηση που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη και το Αρχείο των Ιησουιτών μαζί με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής Πατέρων Ιησουιτών, Μιχαήλ Βόδα 28, 10439.

Ομιλητές :

  • ο πατέρας Μάρκος Φώσκολος : εφημέριος της ενορίας Αγίου Νικολάου Καθολικών στη Χώρα της Τήνου. Είναι Βιβλιοθηκάριος, Αρχειοφύλακας, και ερευνητής για την Ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και για την Ιστορία της Τήνου. Μία εργασία του βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών.
  • ο ιστορικός Χρήστος Λούκος : αναπληρωτής από το 1992 και αργότερα καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου δίδαξε κατά κύριο λόγο την Επανάσταση του 1821, την Καποδιστριακή περίοδο, κοινωνικά προβλήματα των νεοελληνικών πόλεων, άλλα ζητήματα της ιστορίας του ελληνικού κράτους και ιστορία της ελληνικής τυπογραφίας. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Εταιρείας Μελέτης Νέου Ελληνισμού και από το 2012, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντονιστής :

  • Δρ. Γιώργος Δίελλας, Σύμβουλος ΑΣΕΠ / Διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Πριν την εκδήλωση γίνεται ξενάγηση στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη και Αρχείο των Ιησουιτών σε γκρουπ 3-4 ατόμων.