Η “Μουσική αίσθηση” του Γιώργου Χατζηνάσιου υπόσχεται να μας συνεπάρει

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου, ο Μουσικός Όμιλος Κυκλάδων με τη Μικτή Χορωδία του υποδέχεται, στο θέατρο Απόλλων, τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο.

Ο Μουσικός Όμιλος Κυκλάδων, από το 2014, έχει ξεκινήσει έναν κύκλο αφιερωμάτων σε σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς. Από τον Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη και τον Σταύρο Ξαρχάκο μέχρι τον Γιάννη Σπανό, τον Αττίκ και τον Γιώργο Κατσαρό, ο Μ.Ο.Σ. τιμά σταθερά το ελληνικό τραγούδι  διοργανώνοντας μοναδικές μουσικές βραδιές, στις περισσότερες εκ των οποίων έχουν παραστεί και οι ίδιοι οι δημιουργοί που βρίσκονται εν ζωή.

Έπειτα από τρία  χρόνια απουσίας, τα αφιερώματα αυτά επιστρέφουν έχοντας προσκεκλημένο τον Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος θα βρεθεί στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων, με το πιάνο και τους συνεργάτες του, για δύο ξεχωριστές για τα μουσικά δρώμενα της Σύρου βραδιές.

Η παράσταση αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα στο οποίο θα παρουσιαστεί το έργο του συνθέτη σε ευρεία κλίμακα, διανύοντας όλες τις  περιόδους της καλλιτεχνικής του πορείας. Θα απολαύσουμε αρκετά από τα εξαιρετικά χορωδιακά έργα του και πολλά από τα πασίγνωστα και δημοφιλή τραγούδια που έχει αγαπήσει το κοινό, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε το μέρος όπου θα μας θυμίσει μουσικά θέματα από ταινίες για τις οποίες έχει γράψει τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται σκηνές από τις αντίστοιχες ταινίες.

Ένας σπουδαίος και ολοκληρωμένος μουσικός

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι  ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες. Μουσικοσυνθέτης και σολίστ του πιάνου που κινείται με άνεση ανάμεσα στα διάφορα είδη της παγκόσμιας μουσικής, από ελαφρά και λαϊκά τραγούδια, ποπ και τζαζ μελωδίες, μέχρι και έργα συμφωνικής μουσικής. Έχει συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση κι έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους γνωστούς και καταξιωμένους τραγουδιστές, ενώ όλα σχεδόν τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από το κοινό και παίζονται ανελλιπώς, όλα αυτά τα χρόνια, στα ραδιόφωνα.

Κατά τη διάρκεια του δίωρου προγράμματος, τον μουσικοσυνθέτη θα πλαισιώνουν στο τραγούδι οι μόνιμοι συνεργάτες του, Σπύρος Κλείσσας και Αγαθή Κοσκινά αλλά και τα μέλη της χορωδίας του Μ.Ο.Σ., Λεωνίδας Κεράνης, Μικαέλα Λειβαδάρα, Βαγγέλης Παραμάνης,  Αργυρώ Πανταζή  Βαγγέλης Χάλαρης και  η Ρένα Βέργου.

“Γίνεται επιτέλους μια επανεκκίνηση”

Ο κ.Αργυρίου, μιλώντας στην “Κοινή Γνώμη” αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στον Μ.Ο.Σ. τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας: “Από το 2020 που ήταν να γίνει η συναυλία, καταφέραμε να γίνει επιτέλους τώρα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Στις προηγούμενες  εκδηλώσεις η χορωδία μας αριθμούσε 50 άτομα ενώ τώρα θα είμαστε 27.  Όλες οι πολυπληθείς ομάδες και ειδικά οι χορωδίες, με τις αποστάσεις και  όλα τα μέτρα  που έπρεπε να τηρούνται, χωρίστηκαν κι αυτό είχε μεγάλη επίδραση σε όλους. Έστω και με αυτές τις δυσκολίες όμως, καταφέραμε να φέρουμε κάποιο αποτέλεσμα. Το σημαντικό είναι πως,  μετά από τρία χρόνια απραξίας, γίνεται επιτέλους μια επανεκκίνηση. Το προηγούμενο Σάββατο αναβιώσαμε και το φεστιβάλ χορωδιών όπου ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή όλων”.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αργυρίου, στα επόμενα σχέδια του Μ.Ο.Σ. είναι η παρουσίαση της μουσικοθεατρικής παράστασης – αφιέρωμα στο Ιάκωβο Καμπανέλλη, “Καλησπέρα κύριε Ιάκωβε” σε συνεργασία με τον θεατρικό όμιλο “Ο Σουρής”. Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατό του και τα 100 από τη γέννησή του αλλά και λόγω της ανακήρυξης του 2022, από το υπουργείο Πολιτισμού, ως έτος Καμπανέλλη, η παράσταση θα ξαναπαρουσιαστεί τον Σεπτέμβρη. Λόγω καιρού και κορωνοϊού, οι παραστάσεις του χειμώνα δεν είχαν την προσδοκώμενη ανταπόκριση από το κοινό της Σύρου, ενώ πραγματικά είναι μια παράσταση που αξίζει να δει κανείς. Πρόκειται για μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση με σκετς από τα καλύτερα θεατρικά του Ιάκωβου Καμπανέλλη  (“Η αυλή των θαυμάτων”, “Το μεγάλο μας τσίρκο” κ.α.) διανθισμένα με  τραγούδια σε στίχους δικούς του και μουσική των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου.

“Να έρθει ο κόσμος στο θέατρο”

Ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου, Γιάννης Αργυρίου, καλεί όλους να παραβρεθούν στο χορωδιακό αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνάσιο: “Θέλω να έρθει ο κόσμος  να δει την παράσταση. Εμείς αυτές τις παραστάσεις μέχρι τώρα τις κάναμε καλοκαίρι, μέσα στον Αύγουστο, όπου η εισπρακτική επιτυχία  ήταν εξασφαλισμένη. Φέτος, γίνεται αρκετά νωρίτερα και αυτό που προσδοκώ είναι να έρθει ο κόσμος στο θέατρο διότι δεν μας επισκέπτονται κάθε μέρα στη Σύρο τόσο μεγάλοι καλλιτέχνες  και είναι  πραγματικά σημαντικό να τους τιμάμε με την παρουσία μας”.

Πληροφορίες για την παράσταση:

“Μουσική αίσθηση” – Ένα χορωδιακό αφιέρωμα στον Γιώργο Χατζηνάσιο

Θέατρο "Απόλλων"

Ημερομηνία: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 20.45

Τιμές εισιτηρίων: 18 E (Πλατεία), 15 Ε (Θεωρεία Α), 12 Ε (Θεωρεία Β), 10 Ε (Εξώστης)

Προπώληση εισιτηρίων από την www.ticketservices.gr -Ταμεία του θεάτρου