Η Χρύσα Κατσαρίνη φέρνει την “κουβέρτα”της για μια βραδιά στην έπαυλη Τσιροπινά

  • Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2022 - 06:15

Το stand up comedy δεν είναι για όλους. Αν και συνήθως, τους συμπεριλαμβάνει όλους μέσα στα κείμενα και τα αστεία του, θέλει μάλλον να έχεις απαλλαχθεί από στεγανά και σύνδρομα, ώστε να απολαύσεις μια τέτοια παράσταση και να γελάσεις με την ψυχή σου.

Η Χρύσα Κατσαρίνη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη όπου κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της εργασίας,  πέρασε με υποτροφία στη δραματική σχολή «Ανδρέας  Βουτσινάς», από την οποία αποφοίτησε το 2011. Στις αρχές του 2012 ξεκίνησε να γράφει το υλικό της για την πρώτη της stand- up comedy παράσταση κι εμφανίστηκε σε διάφορους χώρους στην Θεσσαλονίκη. Τον Μάιο του 2012 μετακόμισε στην Αθήνα και από τότε ασχολείται επαγγελματικά με το stand- up comedy. 

Είναι ένας άνθρωπος με ενεργή παρουσία και στα επαγγελματικά της και στα κοινωνικά δρώμενα. Έχει φωνή και δυνατό λόγο και τα χρησιμοποιεί συχνά για να πει την άποψή της. Μετά από σχεδόν 2 χρόνια, βγαίνει ξανά στο δρόμο παίρνοντας μαζί την “Κουβέρτα” της, μια καινούργια παράσταση, η οποία μετά από ένα μεγάλο tour που προηγήθηκε την Άνοιξη, τώρα κάνει ένα σύντομο πέρασμα από τις Κυκλάδες. Χθες, βρέθηκε στη Νάξο, στο θέατρο Καμπανέλλη, σήμερα θα βρεθεί στη Σύρο, στην έπαυλη Τσιροπινά και την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Πάρο, στο Ανοιχτό θέατρο Λευκών. Είναι η πρώτη φορά που η Χρύσα Κατσαρίνη επισκέπτεται τα συγκεκριμένα νησιά.

Η “Κουβέρτα” αποτελεί την πιο σκοτεινή, εξομολογητική και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση που έγραψε μέχρι σήμερα. Επιχειρεί να μετουσιώσει τις πιο σκοτεινές ιστορίες της ζωής της σε γέλιο και με τον τρόπο αυτό να αποδείξει ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν αστεία και πως ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για την κάθαρση, δεν είναι μέσω της τραγωδίας, αλλά μέσω της κωμωδίας. Παρόλα αυτά, αντιμετωπίζει τα θέματα και τους ανθρώπους που θίγει, με σεβασμό κι ευαισθησία. Δεν αντέχει την πολιτική ορθότητα που καταπιέζει την έκφραση αλλά, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, δεν υπάρχει τίποτα το ενδιαφέρον ή το αστείο στο να μειώνεις έναν άνθρωπο που ήδη βάλλεται. Η Χρύσα Κατσαρίνη έχει μιλήσει ανοιχτά για δικές της δύσκολες προσωπικές εμπειρίες κι έχει βγει μπροστά πολλές φορές για να πάρει θέση και να υπερασπιστεί ανθρώπους και καταστάσεις.

Έχοντας στο ενεργητικό της ιδιαίτερα πολλές επιτυχημένες παραστάσεις, η Χρύσα Κατσαρίνη είναι μια stand up comedian που αξίζει κάποιος να δει και να ακούσει, ακόμα κι αν δεν γελάσει. Αν και, είναι σίγουρο πως θα γελάσει.