Το πρόγραμμα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος του Μ. Βαμβακάρη

  • Παρασκευή, 17 Ιουνίου, 2022 - 06:16

Το άγαλμα του πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη, θα κοσμεί και επίσημα πλέον την πλατεία Παπάγου, καθώς το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή των αποκαλυπτηρίων.

Ο μεγάλος ρεμπέτης θα καλωσορίζει τους επισκέπτες του νησιού στην είσοδο του λιμανιού, με το άγαλμα το οποίο ήδη έχει τοποθετηθεί στη θέση του από την προηγούμενη Τετάρτη, υπό την φροντίδα του γλύπτη του, Πέτρου Γεωργαρίου.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, ημέρα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος, η τιμή στον Μ. Βαμβακάρη θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί, με την τέλεση τρισάγιου από τον Καθολικό Επίσκοπο π. Πέτρο Στεφάνου, στο μνημείο, το οποίο βρίσκεται στο Καθολικό κοιμητήριο και φυλάσσεται μέρος των οστών του, παρουσία του υιού του και δωρητή, Βασίλη Βαμβακάρη και μελών της οικογένειας του.

Ο κ. Β. Βαμβακάρης θα μεταβεί στις 11 π.μ. στο σχολικό συγκρότημα Δελασάλ Σύρου, όπου στο Βαμβακάρειο Γυμνάσιο, δικής του δωρεάς, θα έχει συνάντηση και συνομιλία με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος, στην πλατεία Παπάγου, παρουσία των αρχών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του Συριανού κοινού, σε μια λιτή, ανάλογη του διαμετρήματος του Μάρκου τελετή.